Λαμία: Ποινή φυλάκισης σε μαθητές για... κατάληψη στο σχολείο!

Πάνω από 20 συλλήψεις στο σχολικό κτίριο

Λαμία: Ποινή φυλάκισης σε μαθητές για... κατάληψη στο σχολείο!

Πρώτη ανάρτηση: 09/10/2013 15:48

Με ποινή φυλάκισης 20 ημερών ο καθένας τιμωρήθηκαν από το αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας τρεις μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου, ενώ ποινή τεσσάρων μηνών φυλάκισης επιβλήθηκε σε άλλους τρεις εξωσχολικούς νεαρούς.

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ είχαν προχωρήσει σε κατάληψη, όπως σας είχαμε πει, όμως την Δευτέρα λίγο πριν τα μεσάνυχτα αστυνομικοί κύκλωσαν το σχολείο και προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Οι 12 μαθητές μετά από παρέμβαση των οικογενειών τους αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ για τους 8 ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Οι τρεις από τους μαθητές οδηγήθηκαν στο δικαστήριο με την κατηγορία της διατάραξης υπηρεσιακής ειρήνης κατά συναυτουργία και καταδικάστηκαν σε 20 μέρες φυλάκισης ενώ άλλοι τρεις μαθητές από άλλα σχολεία καταδικάστηκαν σε 4 μήνες φυλάκιση ��ε τριετή αναστολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο προϊστάμενος εισαγγελίας πλημμελειοδικών της Λαμίας είχε επισκεφθεί το υπό κατάληψη σχολείο και ζήτησε με τους μαθητές να λύσουν την κατάληψη. Ωστόσο οι μαθητές συνέχισαν την κατάληψη του σχολείου μετά αποτέλεσμα να καθίσουν στον εδώλιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top