Θέλουν να "κόψουν" το κάπνισμα στους νέους: Προειδοποιήσεις στο 65% της συσκευασίας

Αυστηρότερα μέτρα ψήφισε η Ευωβουλή

Θα βλέπουν το πακέτο με τα τσιγάρα οι νέοι και δεν θα τους κάνει αίσθηση να καπνίσουν!

Αυτό θέλουν με κάποιο τρόπο οι Ευρωβουλευτές αφού την Τρίτη ενέκριναν τους νέους πιο αυστηρούς κανόνες προκειμένου να γίνουν τα τσιγάρα λιγότερο ελκυστικά.

Έτσι, όλες οι συσκευασίες καπνού θα πρέπει να έχουν προειδοποιήσεις για τους κινδύνους του καπνίσματος στην υγεία, οι οποίες θα καλύπτουν τουλάχιστον το 65% της επιφάνειάς τους.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία τα προειδοποιητικά μηνύματα πρέπει να καλύπτουν τουλάχιστον το 30% της μπροστινής επιφάνειας μιας συσκευασίας και το 40% στο πίσω μέρος.

Οι ευρωβουλευτές θέλουν να αυξηθεί το ποσοστό στο 65%. Η μάρκα των τσιγάρων θα αναγράφεται στο κάτω μέρο�� του πακέτου.

Επιπλέον, σύμφωνα με το κείμενο που υιοθετήθηκε ορίζεται ότι θα απαγορευθούν τόσο τα πακέτα με λιγότερα από 20 τσιγάρα όσο και τα τσιγάρα με γεύση φρούτων και μέντας καθώς θεωρείται ότι προσελκύουν τους νέους στο κάπνισμα.

Ωστόσο οι ευρωβουλευτές απέρριψαν αιτήματα για απαγόρευση των τσιγάρων τύπου slim.

Οσο για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν θα ελέγχονται ως φαρμακευτικά προϊόντα εφόσον ο κατασκευαστής δεν τα διαφημίζει ως μέθοδο για τη διακοπή του καπνίσματος.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top