ΑΕΙ: Ώρα μηδέν για την διαθεσιμότητα 1.349 διοικητικών υπαλλήλων

Δείτε τι εξετάζει το υπουργείο Παιδείας για τα «απείθαρχα» πανεπιστήμια

ΑΕΙ: Ώρα μηδέν για την διαθεσιμότητα 1.349 διοικητικών υπαλλήλων

​Τελειώνει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή στο ΑΣΕΠ των καταλόγων με τα ονόματα των 1.349 διοικητικών υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, από τις διοικήσεις των πανεπιστημίων.

Το υπουργείο Παιδείας είχε αποστείλει σχετική εγκύκλιο στις διοικήσεις των οκτώ πανεπιστημίων, ενώ και ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε στείλει σχετική επιστολή.

Ακολούθησε εισαγγελική παραγγελία με την οποία οι διοικήσεις καλούνταν να παραδώσουν τα στοιχεία εντός της προθεσμίας που έχει οριστεί, ωστόσο η απεργία διαρκείας των διοικητικών υπαλλήλων, δεν επέτρεψε τη συγκέντρωση των στοιχείων και την αποστολή τους στο ΑΣΕΠ.

Οι πρυτανικές αρχές των οκτώ πανεπιστημίων (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) ζητούν να αποσυρθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση και στη συνέχεια να συμφωνηθεί με το υπουργείο μια κοινά αποδεκτή μέθοδος αξιολόγησης των δομών των πανεπιστημίων.

Οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι έχουν προγραμματίσει για σήμερα εκδηλώσεις υποδοχής και ενημέρωσης των πρωτοετών φοιτητών.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Real.gr, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει να εκδώσει νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα καταργεί ολόκληρους κλάδους και όχι αριθμό θέσεων κατά κλάδο, όπως προβλέπει η νυν ΚΥΑ (σ.σ. η οποία δεν θα ισχύσει).

Στο υπουργείο Παιδείας υπάρχει έντονη ενόχληση για το πνεύμα «μη συνεργασίας» που φαίνεται ότι επιδεικνύουν τα 8 πανεπιστημιακά ιδρύματα που αφορά το θέμα της κινητικότητας.

«Ο νόμος θα εφαρμοσθεί και η εθνική προσπάθεια θα ολοκληρωθεί. Κανείς δεν δικαιούται να συντηρεί φέουδα ανομίας» τονίζουν με νόημα πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top