Oι «υπόγειες διαδρομές» χούλιγκανς-χρυσαυγιτών-Πουλούσαν προστασία σε νυχτ��ρινά κέντρα

Τι αποκαλύπτει ο προστατευόμενος μάρτυρας Γ

Το Star αποκαλύπτει την ταυτότητα δυο στελεχών της Χρυσής Αυγής, που αν και τους χώριζαν οι πράσινες και οι κόκκινες φανέλες των οπαδών, η Χρυσή Αυγή τους ένωσε με μοναδικό σκοπό την βία και το μίσος.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας Γ αποκαλύπτει σε κατάθεσή του τον εκπαιδευτή ταγμάτων ασφαλείας με τα αρχικά Γ.Α, ο οποίος όπως διαπιστώνεται έχει πρωταγωνιστήσει σε επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς.

«Η Χ.Α χρησιμοποιεί τους στρατιωτικούς βαθμούς στην ιεραρχία της και διακρίνεται η απόλυτη τήρηση της ιεραρχίας στις εντολές των ανωτέρων της. Εκπαιδευτές του στις δοκιμασίες ήταν ο Γιώργος Πατέλης, ο Γ.Α( στέλεχος του κόμματος στην Ανατολική Αττική)…. ενώ τελικός κριτής των δοκιμασιών ήταν ο Γιώργος Γερμενής».

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, με τα αρχικά Γ.Α είχε πρωταγωνιστήσει στην δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου το 2007, στο ραντεβού θανάτου στην Παιανία. Τότε είχε καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αλλά αθωώθηκε.

«Η περίπτωση που είδε το φως της δημοσιότητας με την περίπτωση του Φιλόπουλλου, είναι ενδεικτική από την άποψη που δείχνει ότι δεν ήταν συμπαθούντες κάποιων ομάδων οι οποίοι τύχαινε να έχουν ρατσιστικές απόψεις, αλλά ήταν μια οργανωμένη προσπάθεια από την Χ.Α να παρεισφρήσει στους συνδέσμους.» δήλωσε ο εκπρόσωπος Κίνησης Ενάντια στο ρατσισμό, Βασίλης Μυρσυνιάς.

Μάλιστα η δράση του δεν σταματά εδώ, καθώς το 2009 έλαβε μέρος στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο παλιό Εφετείο στην Σωκράτους, διώχνοντας τους μετανάστες που είχαν βρει καταφύγιο στο εγκαταλελειμμένο κτίριο. Ο νεαρός με την άσπρη μπλούζα φαίνεται να ξεχνά το οπαδικό του μίσος και να ενώνει τις δυνάμεις του με τον Ν.Α για να επιτεθεί σε μετανάστες στη Νίκαια.

«Μια νύχτα με τον πυρηνάρχη του Πειραιά (που τον λένε Ν μάλλον Α.) μπήκαμε μετά από διαταγή του Πατέλη, περί τα τέλη Ιουνίου 2012, παράνομα σε σπίτι μεταναστών κοντά στην πλατεία του Αγ. Νικολάου, στη Νίκαια, μαζί με 15 ακόμα άτομα», καταθέτει ο μάρτυρας και κατονομάζει τον Γ Α. ως έναν από τους συμμετέχοντες στην επίθεση.

Αλλά και ένα κουρείο στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, μπήκε στο στόχαστρο των ταγμάτων εφόδου.

Να σημειωθεί ότι ο Ν Α. είχε συλληφθεί στις 12/11/2008 για συμμετοχή σε επίθεση στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Extra 3, στο Περιστέρι, όπου εκείνη την ώρα γινόταν αθλητική εκπομπή.

Ο πυρηνάρχης του Πειραιά πάντως φαίνεται πως ήταν ενήμερος και για ένα άλλο περιστατικό όπου οπαδοί επιτέθηκαν σε έναν 15χρονο πριν από λίγες ημέρες.

Συνομιλία:
Α Ξέρεις τι σκέφτομαι ρε φίλε ότι στο τέτοιο, χθες δηλαδή με αυτό που έγινε στα Καμίνια
Β Ναι
Α Είναι δύσκολα τα πράγματα τώρα.
Β Αυτό πως έγινε ρε φίλε ποιοι πήγαν καταρχήν, πήγαν τίποτα γνωστοί;
Α Ένα αμάξι λογικά, εγώ πιστεύω ότι είναι οι γνωστοί. Ο Αλβανός και αυτοί.
Β Και τυ��αία βρήκαν συγκεκριμένα;
Α Αυτοί έτσι κάνουν τώρα σε μα…για να ακουστούνε πάνε σε τέτοιες περιοχές Καμίνια, Κερατσίνι και τέτοια. Κατάλαβες;
Β Ναι,ναι, Και ο άλλος τι δεν τον…του τις δώσανε μόνο δεν τονε στείλανε

Μέσα από τις συνομιλίες αποκαλύπτεται και η δράση τους στη νύχτα, όπου πουλούσαν προστασία σε νυχτερινά κέντρα. Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία που κατέγραψε ο κοριός της αντιτρομοκρατικής με τον πυρηνάρχη του Πειραιά να μιλά με έναν φίλο του για προστασία.

Συνομιλία
Α.Ν- Να με βάλλει σε κανένα μαγαζί να δουλεύω ρε μ…α
Α.Γ Τι; Προστασία;
Α.Ν Προστασία ρε
Α.Γ Μμμμμ
Α.Ν Στ' αρχ… μου Πήγε ο ένας ο Αλβανός εδώ πέρα, ο δικός μας, πήγε Καρ….. Σήμερα γύρισε. Είχαμε πάει και εμείς πριν λίγες μέρες αλλά ήταν ακόμη ��τις πρόβες ρε και τώρα πρόβες ακόμα κάνουν αλλά σήμερα ήταν η τελευταία πρόβα και καλά…

Η στρατολόγηση των μελών της Χ.Α γινόταν στις κερκίδες των φανατικών οπαδών, όχι μόνο των μεγάλων ομάδων, αλλά και των τοπικών του Πειραιά και της Νίκαιας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top