ΟΛΗ η απολογία του "πυρηνάρχη" της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια

Τι είπε ο Γ. Πατέλης και οδηγήθηκε στη φυλακή

Την ώρα που ο «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γ. Πατέλης, βρίσκεται πίσω από της…. φυλακής τα σίδερα, η απολογία του «βλέπει» το φως της δημοσιότητας. Όπως φαίνεται ο κ. Πατέλης προσπάθησε να καλύψει τον γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο αναφορικά με την υπόθεση Φύσσα καθώς δήλωσε πως το βράδυ του φόνου ενημέρωσε «με δική του πρωτοβουλία» μονάχα τον βουλευτή Γιάννη Λαγό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ η απολογία του

«Αρνούμαι τις κατηγορίες»

"Αρνούμαι την αποδιδόμενη σε εμένα κατηγορία και συμπληρωματικά σας απαντώ τα εξής: Είμαι υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας. Το πενταμελές όργανο αυτής αποτελείται εκτός από μένα και από τη σύζυγο μου Θεώνη Σκαρπέλη, υπεύθυνη πολιτικής οργάνωσης, το Γεώργιο Τσακανίκα ταμία και τον Ιωάννη Καζαντζόγλου υπεύθυνο πολιτικής δράσεως. Ο Ρουπακιάς ποτέ δεν ήταν μέλος του πενταμελούς ούτε κάποια Αναστασία ούτε κάποιος Βασίλης.Υπεύθυνος ιδεολογικού δεν υπήρχε γίνονταν κάποιες ομιλίες μερικές φορές από εμένα και τον κο Τσακανίκα"

«Έμαθα από τον ίδιο τον Ρουπακιά για τη δολοφονία Φύσσα 15-20 λεπτά μετά»

«Μου τηλεφώνησε ο ίδιος ο Ρουπακιάς γύρω στα 15-20λεπτά μετά το περιστατικό και εγώ έκρινα ότι έπρεπε να ενημερώσω αμέσως τον περιφερειάρχη μου που ήταν ο Ιωάννης Λαγός»

"Ενημέρωσα «με δική του πρωτοβουλία» μονάχα τον βουλευτή Γιάννη Λαγό"


«Όσοι με κάλεσαν το έμαθαν από μένα. Πριν το περιστατικό έστειλα μηνύματα σε διάφορους συναγωνιστές προκειμένου να ενημερωθούν για την επίσκεψη του Αρχηγού στα γραφεία μας που θα γινόταν την Πέμπτη. Ως προς τη λέξη πυρήνας υπήρχε μία άτυπη συνήθεια να αποκαλούνται πυρήνες κάποιες τοπικές οργανώσεις και ο υπεύθυνος τους πυρηνάρχης»

«Οι 14 κλήσεις έγιναν από μένα από αριθμό που βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της ΧΑ»

Την επόμενη ημέρα κα��έβηκα για να εργαστώ στα γραφεία του κόμματος στη Μεσογείων περί τις 10 το αργότερο και από εκεί πραγματοποίησα 14 κλήσεις αλλεπάλληλες προς το σταθερό τηλέφωνο προς την οικία μου από τη σταθερή σύνδεση με αρ. 698…. Πρόκειται για τηλέφωνο που βρίσκεται στα κεντρικά της Μεσογείων. Είναι ο αριθμός του τηλεφωνικού μας κέντρου.

"Ο Αρχηγός δεν βρισκόταν στα γραφεία εκείνο το πρωί"

"Ο Αρχηγός μας δεν βρισκόταν στα γραφεία εκείνο το πρωί. Ο Αρχηγός γνώριζε ότι εργαζόμουν στα κεντρικά γραφεία, με ξέρει με το ονοματεπώνυμο μου. Επίσης γνωρίζει ότι είμαι υπεύθυνος της τοπικής Νίκαιας. Ως προς τα ανωτέρω τηλέφωνα προέκυψε ένα πρόβλημα στο σπίτι μου και συγκεκριμένα η Μαργαρίτα Ρουπακι�� βρισκόταν έξω από το σπίτι μου και φώναζε να της παραδώσουμε κάποια τσάντα με έγγραφα μέσα. Ακολούθως μάλιστα κάλεσε την Αστυνομία και ήρθε και ο Εισαγγελέας. Πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι μας και δεν βρέθηκε η τσάντα αυτή. Δεν εγκατέλειψε εκείνην την ώρα την εργασία μου διότι επελήφθη του περιστατικού ο δικηγόρος του κόμματος, ο οποίος πήρε μαζί του και τον βουλευτή Κουζήλο ο οποίος κατέβαινε για υπόθεση στη Νίκαια αφού η Εισαγγελέας θα ενεργούσε έρευνα και στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας. Είμαι παντρεμένος έχω ένα παιδί οκτώ ετών το οποίο προέρχεται από άλλο γάμο και έχω αναλάβει την επιμέλεια. Είμαστε μια κλασική ελληνική οικογένεια. Είμαι ο μόνος στην οικογένεια που μπορεί να τη συντηρήσει γιατί η σύζυγος μου είναι άνεργη."

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top