Με υπομνήματα κατέθεσαν άλλοι 23 για τα επεισόδια στη Χαλκιδική

Κατήγγειλαν προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων τους

Με υπομνήματα κατέθεσαν άλλοι 23 για τα επεισόδια στη Χαλκιδική

Προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων του�� να αποτρέψουν την επένδυση των μεταλλείων, κατήγγειλαν με τα υπομνήματα που κατέθεσαν στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, οι χαρακτηριζόμενοι ως ύποπτοι για μία σειρά από επεισόδια που έγιναν τους τελευταίους μήνες στη Χαλκιδική, συνδεόμενα με την επένδυση χρυσού στις Σκουριές.

Από το πρωί κατέθεσαν ανωμοτί 23 άτομα, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στον κατάλογο των υπόπτων για τέλεση αξιόποινων πράξεων. Όλοι τους εκπροσωπήθηκαν από συνηγόρους υπεράσπισης.

Η διαδικασία ξεκίνησε χθες όταν κατέθεσαν (επίσης με υπομνήματα) οι πρώτοι τέσσερις από τους συνολικά 27 υπόπτους. Πρόκειται στην πλειονότητά τους για κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Άπαντες υποστήριξαν ότι δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με τα επεισόδια, αρνούμενοι τη βαρύτατη κατηγορία που διερευνούν οι διωκτικές αρχές της «συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διατάραξη των επενδύσεων, του τουρισμού και του περιβάλλοντος».

Η ογκωδέστατη δικογραφία αριθμεί πάνω από 2.500 σελίδες και περιλαμβάνει απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες. Τα αδικήματα που ερευνώνται στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πολυγύρου Χαλκιδικής φέρονται ότι τελέστηκαν από τις αρχές του περασμένου Μαΐου έως το τέλος Αυγούστου στην περιοχή «Λάκ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top