Μαρίν Λεπέν: Δεν είμαστε η Χρυσή Αυγή!

"Μη μας βάζετε στο ίδιο τσουβάλι"

Να αρνηθεί την… ταμπέλα της άκρας δεξιάς επιχείρησε η Μαρίν Λεπέν, πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (Front National, FN), η οποία έχει επιδοθεί από το 2011 σε μια προσπάθεια να το μετατρέψει σε κόμμα εξουσίας στη Γαλλία.

Όπως μάλιστα η ίδια τόνισε, δεν θέλει να βάζουν το κόμμα της στο ίδιο τσουβάλι με την Χρυσή Αυγή ή τον Μπράιβικ, τον ακροδεξιό Νορβηγό δολοφόνο.

«Δεν είμαστε σε καμιά περίπτωση ένα κόμμα της άκρας δεξιάς, όσοι το νομίζουν αυτό κάνουν εντελώς λάθος ανάλυση», είπε και πρόσθεσε: «Σκοπεύω να ζητήσω από την δικαιοσύνη να μελετήσει» κατά πόσον ο χαρακτηρισμός «άκρα δεξιά» είναι ένας «μειωτικός όρος, ο οποίος χρησιμοποιείται ηθελημένα για να πληγεί το Εθνικό Μέτωπο.»

Και συνέχισε: «Θεωρώ το γεγονός ότι ενδύουν το Εθνικό Μέτωπο μ' αυτόν τον μειωτικό όρο, προφανώς ηθελημένα, αποτελεί ένα δεοντολογικό σφάλμα των δημοσιογράφων, μια πράξη στράτευσης και μια διανοητική πατάτα».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top