Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι πρυτάνεις για την διαθεσιμότητα

Διαβάστε αναλυτικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι πρυτάνεις για την διαθεσιμότητα

Πρώτη ανάρτηση: 02/10/2013 19:42

Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη επισκέφθηκε η σύνοδος των πρυτάνεων προκειμένου να την ενημερώσει για τη τραγική, όπως τη χαρακτήρισαν, κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια της χώρας, ενόψει της διαθεσιμότητας που θα τεθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Οι πρυτάνεις τόνισαν ότι η διαθεσιμότητα οδηγεί σε αδυναμία λειτουργίας των Πανεπιστημίων και των νοσοκομειακών μονάδων και ζήτησαν την παρέμβασή της προκειμένου να παρακαμφτεί η άρνηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου να τους δεκτή. Την εισαγγελική λειτουργό επισκέφθηκαν οι πρυτάνεις Θ. Πελεγρίνης, Σιμ. Σιμόπουλος, Γ. Μυλόπουλος, Παρ. Τσάρτας και Δημοσθ. Αναγνωστόπουλος.

Παράλληλα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν επτά πανεπιστημιακά ιδρύματα και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας με την οποία καταργήθηκαν 1.349 οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και οι εργαζόμενοι τέθηκα σε διαθεσιμότητα.

Μάλιστα, ζητούν να εκδικαστούν οι προσφυγές τους με διαδικασίες εξπρές, δηλαδή, να οδηγηθούν άμεσα στο ακροατήριο και να εκδοθούν σύντομα αποφάσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν «πυξίδα» για το ζήτημα της διαθεσιμότητας. Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τα Πανεπιστήμια Πατρών, Θεσσαλίας, Ιωαννίνων και Κρήτης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top