«Μας τηλεφώνησαν να πάμε στην Αμφιάλη το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα»

«Κελάηδησαν» δύο περιφερειακά στελέχη της Χρυσής Αυγής

«Μας τηλεφώνησαν να πάμε στην Αμφιάλη το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα»

Παρά την γραμμή του «αρνούμαι όλες τις κατηγορίες που μου αποδίδονται, θα απολογηθώ ενώπιον του ανακριτή όταν λάβω πλήρη γνώση της δικογραφίας» που έχουν υιοθετήσει τα συλληφθέντα μέλη της Χρυσής Αυγής, δύο από τα περιφερειακά στελέχη της οργάνωσης μίλησαν λίγο περισσότερο και αναφέρονται στην επίμαχη βραδιά της δολοφονίας Φύσσα, αλλά και την σχέση τους με το ακροδεξιό μόρφωμα.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος Αναστάσιος- Μάριος Αναδιώτης, αφού προβάλει συγκεκριμένο άλλοθι για την ώρα της δολοφονία του Παύλου Φύσσα και επικαλείται τις μαρτυρίες συγκεκριμένων προσώπων για να το αποδείξει, παραδέχεται ότι είχε λάβει τηλεφώνημα τη μοιραία νύχτα προκειμένου να μεταβεί στην Αμφιάλη.

Όπως περιγράφει την ημέρα της δολοφονίας του Φύσσα βρισκόταν σε φιλικό σπίτι στην πλατεία Χαλκηδόνας στην οδό Τζαβέλα στη Νίκαια και παρακολουθούσε τον αγώνα Ολυμπιακός- Παρί Σεν Ζερμέν, μαζί με τον πατέρα του και άλλα πρόσωπα τα οποία κατονομάζει, ενώ έμαθε για την τραγική δολοφονία του Φύσσα μια ημέρα αργότερα, προσθέτοντας ωστόσο: «Την ημέρα εκείνη, πριν γίνει η ανθρωποκτονία, μου είχε τηλεφωνήσει ένας άνδρας ονόματι Γιάννης ηλικίας περίπου 40 ετών ο οποίος γνωρίζω ότι διαμένει στην περιοχή της Αμφιάλης και μου είπε ότι ενδεχομένως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην Αμφιάλη και μου ζήτησε εάν μπορούσα να πήγαινα, αλλά εγώ αρνήθηκα και δεν πήγα. Δεν κατάλαβα επίσης τι πρόβλημα ακριβώς είχε και δεν με ενδιέφερε να μάθω γι αυτό και δεν τον ρώτησα».

Στη συνέχεια, ο Αναδιώτης αναφέρεται και στη σχέση που έχει με την ακροδεξιά οργάνωση, υποστηρίζοντας πως πριν από δύο χρόνια και κατά την περίοδο των προηγούμενων εκλογών, είχε γραφεί σαν υποστηρικτής και όχι ως μέλος στην Τοπική Οργάνωση Νίκαιας. «Ποτέ δεν είχαν καμία ανάμειξη σε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια, αλλά ούτε ποτέ είχε υποπέσει στην αντίληψη μου ότι σχεδιαζόταν κάποια εγκληματική ενέργεια, οπότε και άμεσα θα ζητούσα την διαγραφή μου», σημείωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, βρίσκεται και η κατάθεση του 22χρονου Σταύρου Σαντοριναιου φίλου του Αναδιώτη, ο οποίος υποστηρίζει πως δεν υπήρξε ποτέ μέλος της Χρυσής Αυγής και αρνείται το κατηγορητήριο, ενώ μάλιστα τονίζει ότι με τον νόμο συγκατηγορούμενο που γνωρίζεται, είναι ο Αναδιώτης με τον οποίο είναι παιδικοί φίλοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top