Δικαστικό φρένο στη διαθεσιμότητα καθηγητών

''Μπλοκάρει'' μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου

​Μπλοκάρει τη διαθεσιμότητα καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, ο πρόεδρος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με χθεσινή του απόφαση, ύστερα από σχετική αίτηση που είχαν καταθέσει εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με το δικηγόρο τους Α. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος απέστειλε σχετική επιστολή στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, "η πρώτη ομαδική αίτηση που ασκήσαμε εκ μέρους καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής αναστολής εκτελέσεως έγινε δεκτή με απόφαση (Σ.Σ. της 30ης Σεπτεμβρίου) του προέδρου του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών".

Και ο δικηγόρος προσθέτει: «Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη προσωρινή διαταγή που χορηγείται από το Διοικητικό Εφετείο σε ομαδική αίτηση αναστολής εκτελέσεως. Κατόπιν της αποφάσεως αυτής όλοι οι (δεκάδες) εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην υπόψη αίτηση εξαιρούνται της διαθεσιμότητας, επιστρέφουν στα καθήκοντά τους και μισθοδοτούνται με πλήρεις αποδοχές. Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα θετική κυρίως όσον αφορά τις αντίστοιχες αιτήσεις που έχουμε ασκήσει εκ μέρους των υπό διαθεσιμότητα δημοτικών αστυνομικών, οι οποίες πρόκειται να κριθούν επίσης από τα Διοικητικά Εφετεία».

Ο συνολικός αριθμός των καθηγητών που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότηα είναι, βάσει υπουργικής απόφασης, 2122.

Υπενθυμίζεται πως από σήμερα -σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη στην τρόϊκα, κατά την τελευτία συνάντησή τους την περασμένη Παρασκευή-, τίθενται σε διαθεσιμότητα συνολικά περίπου 11200 απασχολούμενοι στο Δημόσιο σε 11 υπουργεία, καθώς η 30η Σεπτεμβρίου ήταν �� καταληκτική ημερομηνία. (Για κάποιους βέβαια η διαθεσιμότητα έχει ξεκινήσει καιρό πριν).

Νέα παράταση πάντως ως τις 9 Οκτωβρίου έχει πάρει το θέμα των 1.349 εκπαιδευτικών των ΑΕΙ, με το υπουργείο Παιδείας να έχει πιάσει πλέον το "μπαλάκι" που του πέταξε το υπυοργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

"Ο κύριος Αρβανιτόπουλος έχει πλέον το λόγο", δήλωσε άλλωστε πολύ χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε χθεσινή συνέντευξή του στο Real FM.