ΗΧΗΤΙΚΟ: Ο Πατέλης ένιωθε να σφίγγει ο κλοιός-Έκλαιγε με λυγμούς στις συνομιλίες!

Δείτε τι έλεγε το ''πρωτοπαλίκαρο'' της Νίκαιας

Πρώτη ανάρτηση: 30/09/2013 12:50

Ο Γιώργος Πατέλης μιλώντας με λυγμούς με άλλο μέλος της Χρυσής Αυγής λέει ότι φοβάται πως ίσως ρίξουν σε αυτόν τις ευθύνες, πως δεν του απαντά στα τηλέφωνα ο βουλευτής Λαγός. Αυτός χαρακτηρίζεται ως το πρόσωπο-κλειδί και ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην ηγετική ομάδα της ΧΑ και το Τάγμα Εφόδου. Είχε απευθείας πρόσβαση στα ανώτατα ηγετικά κλιμάκια, ακόμα και στον Ν. Μιχαλολιάκο, της Χρυσής Αυγής, λαμβάνοντας τις εκάστοτε εντολές.

Β: Ρε μ.... δεν μπορώ, δεν είμαι καλά (κλαίει)

Α: Όχι ρε μ...., μη σπάσεις και συ ρε μ...., μη σπάσεις εσύ.

Β: Ρε μ..... κοίτα τι μου κάνανε. Παίρνω το Λαγό και δεν μου το σηκώνει. Θα με πετάξουνε έξω, είναι σίγουρο.

Α: Ρε Γιωργάρα μη σπας και συ ρε μ...., κράτα σε παρακαλώ.

Β: Θα με διώξουνε. Δε μπορώ ρε μ... είμαι πολύ δυστυχισμένος.

Α: Ρε Γιωργάρα και γω το ίδιο θα πάθω. Θα πάω μέσα και έχω και ένα παιδί...

Β: Θα με διώξουνε ρε φίλε, θα με διώξουνε.

Α: Αυτό είναι που σε κόφτει;

Β:Μίλησες;

Α: Δεν έχει έρθει ακόμη. Περιμένω να έρθει...

Ο Πατέλης, δέχεται κλήση από σταθερό τηλέφωνο λίγο πριν από τις 7.00 το απόγευμα της 19ης Σεπτεμβρίου από σταθερό τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται ο καθοδηγητής του, ο Γιάννης.

Στη συνομιλία φαίνεται ότι υπάρχουν ψευδείς αναφορές για το πώς έγινε η δολοφονία:

Α: Ναι

Β: Γιώργο;

Α: Έλα Γιάννη

Β: Μπορείς να μιλήσεις;

Α: Ναι πες μου.

Β: Γιώργο πες μου αλήθειες μη σας γ....μήσω τώρα γιαί έχω αρχίσει και τρελαίνομαι. Λοιπόν, εδώ υπάρχει δικογραφία και υπάρχουν μαρτυρίες των δυάδων (άνδρες ΔΙΑΣ) που λένε ότι εσείς κυνηγάγατε τρία άτομα. Λοιπόν, εσύ μου λες για 15 άτομα. Πες μου γ.... την Παναγία μου τι είναι αλήθεια γιατί θα τρελαθώ έτσι; Πρόσεξε

Α: Όχι, όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν ισχύει.

Β: Εδώ λέει του ΓΕΡΜΕΝΗ, επειδή είχε κάτι γνωστούς του είπαν αυτό το σκηνικό ακριβώς. Ότι ήταν καμιά δεκαπενταριά-είκοσι δικοί μας και κυνηγάγανε δυο-τρεις από δαύτους. Το ίδιο ακριβώς λέει και η δικογραφία μέσα. Λέει το ίδιο πράγμα ότι οι δυάδες. Πώς έγιναν τα πράγματα; Γιναν έτσι;

Α: Όχι, όχι, όχι.

Β: Πες να ξέρω γ... την Παναγία μου τι να κάνουμε.

Α: Όχι, όχι, όχι Γιάννη, δεν έγιναν έτσι. Όπως στα είπα έγιναν.

Σε άλλο διάλογο του Πατέλη με "συναγωνιστή" του όπως τον αποκαλεί, ακούγεται:

Α: Ούτε δολοφόνος είμαι, ούτε βιαστής, ούτε κακοποιός, ούτε τίποτα ρε μ...κα. Εκεί μου την έχει δώσει ρε φίλε, εκεί μου την έχει δώσει γ...μω την πουτ....να μου. Εντάξει, αντράκια είμαστε, θα παίξουμε τίποτα μπουνιές κάποια στιγμή, τίποτε κλωτσιές, ας πάει στο διάολο αυτό. Τι πήγε και έκανε ο μ...κας, κατέστρεψε τα πάντα. Τα γ...σε όλα ο (δεν ακούγεται καθαρά).

Ο Μιχαλολιάκος δεν ανησυχούσε καθόλου

Σε άλλο διάλογο, ο Πατέλης καλεί πρόσωπο ονομαζόμενο Ζέρβα ή Χριστάρα. Στις συνομιλίες αναφέρεται ρητά και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

"Λέει ο αρχηγός, ��αθόμουνα εδώ και μου λέει Χριστάρα περιμένεις τις μολοτοφιές και γέλαγε και τον λέω και μου λέει μισό τοις εκατό έχουμε πέσει μη μασάτε λέει και θα τους γυρίσει μπούμερανγκ η σαπίλα και το ψέμα και το μισό τοις εκατό ξέρεις γιατί πέσαμε γιατί φοβούνται τώρα ο κόσμος να μιλήσει στο τηλέφωνο, ξέρεις να πει ψηφίζω Χρυσή Αυγή".

Ο γραμματέας της Νίκαιας

Σημειώνεται ότι ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας, που είχε υπό την προστασία του τον Γιώργο Ρουπακιά, δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, είναι το πρόσωπο-κλειδί για όλες τις έκνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Πειραιά.

Διατηρεί στενές σχέσεις με τους βουλευτές Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Κασιδιάρη, ενώ την "αρχηγία" του έχουν υμνήσει σχεδόν όλοι οι βουλευτές του νεοναζιστικού κόμματος, οι οποίοι ήταν θαμώνες στα γραφεία της οργάνωσης. Πλούσια η δράση του στη Χρυσή Αυγή και σημαίνον μέλος, καθώς είχε αναλάβει τη δημιουργία του Τάγματος Εφόδου.

Η τοπική οργάνωση Νίκαιας, υπό τις οδηγίες του, έδινε ηχηρό "παρών" σε όλες τις εκδηλώσεις της ΧΑ και αναλάμβανε την περιφρούρησή τους. Μάλιστα, ο Πυρήνας του καλούνταν στις "δύσκολες αποστολές", όπως στα εκτεταμένα επεισόδια που είχαν γίνει στην Κόρινθο.

Είναι ο άνθρωπος που δέχτηκε καταιγισμό τηλεφωνικών κλήσεων από τους χρυσαυγίτες που φέρονται να συμμετείχαν στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και σήμερα είτε καταζητούνται είτε έχουν συλληφθεί. Το "Έθνος" είχε αποκαλύψει ότι κατείχε ναζιστικό πιστόλι, τύπου Walther PP, που χρησιμοποιούσαν οι γερμανικές δυνάμεις του Χίτλερ.

Το πρωτοπαλίκαρο του Πατέλη, ο Τσακανίκας μαζεύει κόσμο στον Πειραιά με εντολή Λαγού

Ο Γιώργος-Χρήστος Τσακανίκας τηλεφωνεί στο κινητό του αναζητούμενου Μ.Π. Οι καίριες απ��καλύψεις έχουν κάνει το πρωτοπαλίκαρο του Πατέλη να καταρρεύσει. Κλείνουν ραντεβού στον Πειραιά για να συζητήσουν πως θα αντιμετωπίσουν το τσουνάμι που έρχεται, ενώ σχολιάζουν τη συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση και στις εφημερίδες πρώην χρυσαυγίτης:

"-Έλα

-Έλα σαμπάρι μου

-Τι έγινε.

-Πάμε καλά, πάμε καλά φίλε, όλα θα πάνε καλά.

-Άκουγα τώρα που έδωσε κι άλλη συνέντευξη αυτός ο ρουφιάνος.

-Το δεύτερο μέρος.

-Ναι

-Γραψ' τους στα αρχ... σ��υ, γραψ' τους στα αρχ... σου ρε μαλ...

-Να πάνε να γαμ... οι μαλ..., όλο βλακείες.

-Τα βαριά ήτανε τα χθεσινά, σήμερα νομίζω είπε μαλ...

-Τι έγινε.

-Λοιπόν, ζόμπι να μπαίνετε να παρακολουθείτε το μπλόκ μας

-Ναι

-Που ανεβάζουμε και αύριο θέλω εσένα και τη γυναίκα σου , θα σας παρακαλούσα πάρα πολύ να είστε μια η ώρα στον Πειραιά.

-Στα γραφεία".

Έστηναν σκευωρία κατά του ΚΚΕ με τον Ρουπακιά

Σε άλλη συνομιλία, οι χρυσαυγίτες προσπαθούν να αποσυνδέσουν τον Ρουπακιά από την Χρυσή Αυγή και προετοιμάζουν σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα προσπαθήσουν να συνδέσουν τον Ρουπακιά και την δολοφονία του Παύλου Φύσσα με το ΚΚΕ. Συνομιλούν η "Τέλα" με ένα μέλος της Χρυσής Αυγής τον "Μάκη" και δείχνουν ως κατάλληλο γι' αυτήν την δουλειά τον συλληφθέντα Γιώργο Τσακανίκα:

-Τέλα: Ένα χάλι, ένα χάλι είμαι, δε σηκώθηκα χάζεψα λίγο εκεί πέρα και αυτά δεν μπορώ είμαι πολύ χάλια.

-Μάκης: Τίποτα θα πω τον Τσακανίκα να πούνε στον Τσακανίκα να ψάξει μήπως συνομιλούσε με το ΚΚΕ, μήπως ήταν ξένος πράκτορας και να το ρίξουμε εκεί ρε παιδάκι μου.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top