Αποκάλυψη STAR: Οι καταθέσεις-φωτιά των πρώην μελών που έκαψαν τη Χρυσή Αυγή!

«Μύθος ο εθνικισμός, είναι Αλβανός ένας τους» - «Ξύλο & καψώνια αν έλεγες όχι»!

Τις καταθέσεις-φωτιά δύο εκ των μαρτύρων που βρίσκονται υπό προστασία αποκαλύπτει το STAR, με τους μάρτυρες να περιγράφουν στον εισαγγελέα Βουρλιώτη απίστευτες καταστάσεις με εκφοβισμούς, απειλές και εφόδους υπό την καθοδήγηση βουλευτών και ειδικά του Νίκου Λαγού!

Τι λέει ο πρώτος μάρτυρας

Ο πρώτος μάρτυρας, οικογενειάρχης με 2 παιδιά που μένει στη Δραπετσώνα, αναφέρει ότι είχε οικο��ομικά προβλήματα και ένας γνωστός του, μέλος της ΤΟ Νίκαιας, τον είχε παραπέμψει στη Χρυσή Αυγή για να βρει δουλειά: «Πέρασα από έλεγχο, και με υποδέχθηκε ο γενικός γραμματέας, ονόματι Μάκης. Μου πρότεινε να γίνω ενεργό μέλος και δέχθηκα. Είχα βέβαια την εντύπωση ότι ενεργό μέλος ήταν αυτοί που πηγαίνουν στις συγκεντρώσεις για να ζητωκραυγάσουν τους ομιλητές, στις πορείες και όπου αλλού θα υπήρχε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής».

Όπως εξηγεί ο ίδιος με το πέρασμα του χρόνου κατάλαβε ότι «δεν επρόκειτο για ένα απλό κόμμα αλλά για μια οργάνωση που στόχευε στη βία. Ήταν αποφασισμένοι ακόμη και να αφαιρέσουν και ζωές αν θεωρούσαν ότι το θύμα ήταν αντίπαλός τους. Γι’ αυτό και επέλεγαν συνήθως σωματώδεις τύπους και όσους είχαν γνώσεις πολεμικών τεχνών». Και εξηγεί: «Στις συγκεντρώσεις κάθε Τρίτη και Παρασκευή γινόταν πλύση εγκεφάλου από τα ανώτερα στελέχη ότι μόνο η Χρυσή Αυγή είναι η υγιής δύναμη του τόπου που θα μπορούσε να τον σώσει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πιθανότατα σε αποθήκες που λίγοι γνωρίζουν την ακριβή τους τοποθεσία βρίσκεται μεγάλος οπλισμός, ενώ ξεκαθαρίζει πως οι εντολές δίνονταν με μηνύματα στα οποία γινόταν ξεκάθαρο στο τέλος τους πως «πρέπει να διαγραφούν»! Παράλληλα, κάνει λόγο για «μύθο» περί δίωξης των αλλοδαπών: «Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παζάρι του Πειραιά και του Σχιστού όπου αλλοδαποί πουλάνε τα προϊόντα της Χρυσής Αυγής, όχι μόνο δεν τους πειράζουν αλλά τους προστατεύουν κιόλας»!

Ο ίδιος μάρτυρας κάνει λόγο για και «μύθο» περί εθνικισμού αφού «ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής έχει Αλβανική καταγωγή»! Παράλληλα, μιλάει για «κλειστό» (5 ατόμων) και «ανοικτό» πυρήνα στο κόμμα, εξηγώντας ότι στον κλειστό πυρήνα είναι ανώτατα και πολύ έμπιστα στελέχη. Αφού εξηγεί ότι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα «ξέκοψε» από τη Χρυσή αυγή, αναφέρει ότι δέχθηκε απειλές τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του, υπογραμμίζοντας ότι ήταν συνήθης τακτική όποιος διαμαρτύρεται ή εκφράζει παράπονα «να δέρνεται ανηλεώς»…

Τι λέει ο δεύτερος μάρτυρας

Ο δεύτερος μάρτυρας, που είναι γυναίκα, αναφέρει ότι πήγε στην ΤΟ Νίκαιας ανταποκρινόμενη στο «κάλεσμα» εναντίον των «κακών» λαθρομεταναστών: «Πλήρωσα από την τσέπη μου, όπως και άλλοι, για να αγοράσω μπλούζα, καπέλο, μαύρη ζώνη και παντελόνι, ενώ μας έδιναν και σήμα με τον μαίανδρο που ράβαμε πάνω στην μπλούζα. Επίσης μας υποχρέωναν να αγοράσουμε ατομικούς πυροσβέστες που κόστιζαν 15 ευρώ ο καθένας, είτε για σβήνουμε μικρές φωτιές είτε ως όπλο, αλλά και αλεξίσφαιρο γιλέκο. Στη συνέχεια, ξεκινούσε το πρόγραμμα εκπαίδευσης και πειθαρχίας σε καθημερινή βάση υπό τον Γιώργο Πατέλη στα γραφεία της οργάνωσης».

Όπως εξηγεί η ίδια, όποιος αντιμιλούσε -όπως έκανε και αυτή κάποια στιγμή που αναφέρθηκαν απαξιωτικά στους Πόντιους- είχε συνέπειες: «Με υποχρέωσαν να πέσω κάτω και να κάνω 30 κάμψεις, ενώ ο Πατέλης με κλωτσούσε στα πλευρά»! Παράλληλα, περιγράφει και τον Ρουπακιά ως μέλος του πυρήνα της Νίκαιας, ενώ αναφέρει πως υπήρχαν κάτω από τον κλειστό πυρήνα 4 ομάδες: α) Η ομάδα Πρώτων Βοηθειών ( για βοήθεια σε τραυματισμούς μελών, στην οποία άνηκε και ο Ρουπακιάς αλλά και η ίδια), β) η Μηχανοκίνητη Ομάδα (για επιθέσεις εναντίον αντιπάλων ή ακόμη και μελών της Χρυσής Αυγής που αποχωρούσαν), γ) η Πράσινη Πτέρυγα (για τα οικολογικά ζητήματα) και δ) οι Κένταυροι (για τους ανήλικους).

«Μας έλεγαν πως ό,τι και να γινόταν έπρεπε να ενημερώνουμε τον πυρηνάρχη, που ήταν ο Πατέλης, ο οποίος ενημέρωνε τον Λαγό που ήταν “η πλάτη της Νίκαιας”. Ο Λαγός στη συνέχεια μιλούσε απευθείας με τον αρχηγό, από τον οποίο έπαιρνε την τελική έγκριση ή σχετικές εντολές» προσθέτει η μάρτυρας, η οποία κάνει λόγο για στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση «σκληρή και επικίνδυνη με χρήση και πραγματικών όπλων»!

Όπως αποκαλύπτει, στα γραφεία της ΤΟ Νίκαιας υπήρχαν γκλομπ, στιλέτα και πτυσσόμενα μαχαίρια, τα οποία όταν γινόταν έφοδος της αστυνομίας «τα μάζευε ο Πατέλης σε μια σακούλα και τα έδινε στη μητέρα του». Συνεχίζοντας, υποστηρίζει ότι «όταν επρόκειτο να δράσουμε εναντίον αντιπάλων η εντολή που είχαμε ήταν να φοράμε από πάνω μέχρι κάτω μαύρα και χωρίς διακριτικά για να μην στιγματίζεται το “κίνημα”».

Η ίδια, εξηγεί ότι για αυτήν ξεχείλισε το ποτήρι τον Οκτώβριο του 2012 όταν η ομάδα της Χρυσής Αυγής είδε δύο Πακιστανούς, έναν εκ των οποίων «τον τσάκισαν στο ξύλο και κλωτσούσαν το κεφάλι του σαν να χτύπαγαν πέναλτι. Μάλιστα, είπαν κάποια στιγμή “παίζει και να πέθανε”. Τότε αναρωτήθηκα και εγώ γιατί να οπλοφορώ και να παίρνω εντολές για να χτυπήσω ή να σκοτώσω ανθρώπους».

Η μάρτυρας, στη συνέχεια αποκαλύπτει ότι ενώ μάζευαν ρουχισμό για άπορες οικογένειες, τα έδιναν σε Πακιστανούς για να τα πουλήσουν και να τους δώσουν το 90% των χρημάτων. Και συνεχίζει: «Επίσης γνωρίζω ότι προκειμένου να αναλάβουν τον έλεγχο των μαγαζιών που δούλευαν και μετά τα μεσάνυχτα στην πλατεία Ελευθερίας και Μέμου στον Κορυδαλλό, την “ασφάλεια” των οποίων έχουν Αλβανοί, έκαναν νυχτερινές εφόδους εναντίον τους με την παρουσία του Λαγού, ο οποίος πάντα στις συγκεκριμένες εφόδους ήταν παρών, επειδή τα ήθελε ο ίδιος. Ακόμη και μια δολοφονία όπως αυτή του Παύλου Φύσσα, για τη Χρυσή Αυγή είναι απλώς μια δουλειά, ενώ η κακοποίηση αλλοδαπών Πακιστανών ήταν διασκέδαση».

Τέλος, η μάρτυρας καλεί σε έρευνα των λογαριασμών της οργάνωσης στα κοινωνικά μέσα (facebook, twitter, κλπ) «όπου ��ίνεται προπαγάνδα» με στόχο κυρίως τους νέους...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top