Το Star αποκαλύπτει το πόρισμα φωτιά για τη Χρυσή Αυγή

Αυτό που οδήγησε στη σύλληψη των 5 βουλευτών της

Το Star αποκαλύπτει το πόρισμα φωτιά για τη Χρυσή Αυγή

Εγκληματική οργάνωση που δρα από το 1987 μέχρι σήμερα και συστάθηκε με σκοπό τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων χαρακτηρίζει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης τη Χρυσή Αυγή στο 9σελιδο πόρισμα του που οδήγησε στο μπαράζ συλλήψεων.

ΤΟ STAR ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ
Στο πόρισμα φωτίζεται σε κάθε της πτυχή το πως ήταν "χτισμένη" η οργάνωση από την κορυφή της μέχρι και το τελευταίο στέλεχος της με πλοκάμια σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα λειτουργούσε στην αρχή του «Φύρερ πριντσιπ», δηλαδή στην αρχή του ενός. Αύτη τη θέση κατείχε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, υπαρχηγός είναι ο βουλευτής επικρατείας Χρήστος Παππάς, ενώ το πόρισμα του κου Βουρλιώτη, εντάσσει στον σκληρό καθοδηγητικό πυρήνα τους βουλευτές Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο.

Κάτω από αυτούς λειτουργούσαν "πυρήνες δράσης" όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην περίπτωση της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας, οι οποίοι δρούσαν ανάλογα με τις άνωθεν εντολές και αποφάσεις.

Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ "ΓΝΩΡΙΖΕ -ΣΥΝΤΟΝΙΖΕ - ΟΡΓΑΝΩΝΕ"
Ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με το πόρισμα "γνώριζε, οργάνωνε και συντόνιζε" τα πάντα, σε μια οργάνωση που είχε συνωμοτικούς κανόνες και πανελλήνια δράση.

Το "διευθυντήριο", όπως λένε οι αρχές, αποφάσιζε, ο σκληρός πυρήνας μετέφερε τις εντολές στους λεγόμενους "πυρηνάρχες" και εκείνοι οργάνωναν τις δράσεις.

Γι' αυτό και σε πρώτη φάση δεν έχουν συνδεθεί συγκεκριμένες υποθέσεις με πρόσωπα. Ωστόσο στο πόρισμα γίνεται αναφορά σε ενέργειες που στοιχειοθετούν το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται στοιχεία από 10 δικογραφίες για τουλάχιστον 2 ανθρωποκτονίες, του Παύλου Φυσσα στο Κερατσίνι, και ενός Πακιστανού τον περασμένο Γενάρη στα Πετράλωνα, απόπειρες ανθρωποκτονιών, όπως η επίθεση σε Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα, εκβιάσεις και άλλα αδικήματα.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ
Η δολοφονία των Παύλου Φυσσα ήταν όπως φαίνεται η αρχή του τέλους για τη Χρυσή Αυγή, καθώς τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν και να αποκαλύπτεται η δράση της με διευθύνσεις και ονόματα που οδήγησαν στην ηγετική ομάδα της οργάνωσης.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΗ
Ακόμη μια υπόθεση που εμπλέκονται στελέχη της Χρυσής Αυγής, είναι η εν ψυχρώ δολοφονία 27χρονου Πακιστανού στα Πετράλωνα. Είχαν συλληφθεί 2 άτομα, μάλιστα στο σπίτι του ενός είχαν βρεθεί προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΡΗΞΗΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ
Μια από τις 10 δικογραφίες που συνεδεσαν με στελέχη της Χρυσής Αυγής είναι και ο εμπρησμός μηχανήματος αυτόματης ανάληψης στο Βόλο. Στην κατοχή των τριών νεαρών που είχαν συλληφθεί βρέθηκαν μπλούζες της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, περίστροφα, ρόπαλα, και φωτογραφίες του Χίτλερ.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ
Το περασμένο καλοκαίρι Αιγύπτιοι ψαράδες στο Πέραμα είχαν δεχθεί επίθεση.

Η έρευνα θα συνεχιστεί και για άλλα πρόσωπα και για αδικήματα όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος όπως αναφέρει στην παραγγελία του ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top