Στον εισαγγελέα της Ευελπίδων Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και οι λοιποί συλληφθέντες της ΧΑ

Φώναζαν: «Φάτε μνημόνια το βράδυ», «να είστε περήφανοι για τη Χρυσή Αυγή»

Στον εισαγγελέα της Ευελπίδων Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και οι λοιποί συλληφθέντες της ΧΑ

Πρώτη ανάρτηση: 28/09/2013 18:04​

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έχουν μεταφερθεί οι συλληφθέντες βουλευτές Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Ιωάννης Λαγός και Νίκος Μίχος και οι υπόλοιποι 15 συλληφθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η ηγετική ομάδα της ΧΑ μεταφέρθηκε στα δικαστήρια κάτω από δρακόντεια μέτρα, ενώ ο φάκελος της δικογραφίας που τη συνοδεύει είναι ογκώδης, μετρώντας εκατοντάδες σελίδες.

Οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στο γραφείο του εισαγγελέα, όπου θα ασκηθούν οι ποινικές διώξεις και στη συνέχεια θα οδηγηθούν στο γραφείο του ανακριτή.

Αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Συνθήματα και φωνές κατά την μεταφορά από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων

Αρχικά από τη ΓΑΔΑ βγήκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος ο οποίος υψώνοντας τα χέρια του έδειξε τις χειροπέδες στις κάμερες ενώ τόνισε "Να είστε περήφανοι για τη Χρυσή Αυγή". Από την μεριά του ο Ηλίας Κασιδιάρης φώναξε "Ζήτω η Ελλάδα. Δε μας λυγίζει τίποτα" και ο Ηλίας Παναγιώταρος είπε "Φάτε μνημόνια το βράδυ". Τέλος ο Νίκος Μίχος φώναξε "είμαστε περήφανοι αγωνιστές".

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι συλληφθέντες δεν φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα όπως έχει γίνει με άλλες μεταγωγές ενώ οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής που τους συνόδευσαν φορούσαν κουκούλες στα πρόσωπά τους και είχαν όπλα στα χέρια τους.

1976298.jpg

1976306.jpg

1976301.jpg

1976296.jpg

Φίλησε την κόρη του πριν πάει στον εισαγγελέα ο Μιχαλολιάκος

Στη συνέχεια όταν οι συλληφθέντες βουλευτές έφτασαν στην Ευελπίδων, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής φίλησε και αγκάλιασε την κόρη του που τον περιμένε εκεί μαζί με την μητέρα της Ουρανία Μιχαλολιάκου, ο οποία του είπε "τους ξεφτίλισες"!

1976309.jpg

1976311.jpg

1976294.jpg

1976295.jpg

Εκκρεμεί η εκτέλεση ακόμη 12 ενταλμάτων - Διαφεύγει της σύλληψης ο Παππάς

Συνολικά έχουν γίνει 20 συλλήψεις, πέντε βουλευτών, 13 στελεχών του κόμματος και δύο αστυνομικών, μετά το καταληκτικό συμπέρασμα στο εννεασέλιδο πόρισμα του Αρείου Πάγου ότι η Χρυσή Αυγή συνιστά εγκληματική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι της σύλληψης διαφεύγει ο βουλευτής Χρήστος Παππάς, ενώ εκρεμμεί και η εκτέλεση 12 ακόμη ενταλμάτων.

Στα δικαστήρια επικρατεί πανικός από Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους που είναι στο σημείο για να καλύψουν το θέμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top