Παράταση στις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών

Διαβάστε την ανακοίνωση των πανεπιστημίων

Παράταση στην περίοδο των εγγραφών θα δοθεί από τα πανεπιστήμια για τους πρωτοετείς φοιτητές.

Το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων σε έκτακτη συνεδρίασή του μετά το σχετικό έγγραφο που είχε αποστείλει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δεσμεύτηκε με ανακοίνωσή του για την παράταση των εγγραφών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των πρυτανικών Αρχών έχει ως εξής:

«Στο έγγραφο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (αρ. πρωτ. Φ5/137334/Β3, 26-09-2013) με θέμα “Εγγραφές σε Πανεπιστήμια, Τ.Ε.Ι. και Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες”, αναγνωρίζεται η ύπαρξη δυσχερειών κατά την περίοδο των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών, οι οποίες οφείλονται στην ανακοίνωση του μέτρου της διαθεσιμότητας 1.349 διοικητικών υπάλληλων από 8 ΑΕΙ της χώρας και στην έκδοση της σχετικής ΚΥΑ.

Στο έγγραφο ζητείται από τα πανεπιστήμια να μεριμνήσουν για την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών. Τα πανεπιστήμια πράγματι, στο πλαίσιο της αυτοδιοίκησής τους και προκειμένου να διευκολύνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών, θα μεριμνήσουν για την παράταση της περιόδου των εγγραφών και για τον ορισμό νέων ημερομηνιών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top