ΕΚΘΕΣΗ-ΦΩΤΙΑ για Χρυσή Αυγή: 4 δολοφονίες και 400 τραυματισμοί συνδέονται με τo ακροδεξιό κόμμα

ΔΕΙΤΕ τι είπε η Συνήγορος του Πολίτη στο STAR

ΕΚΘΕΣΗ-ΦΩΤΙΑ για Χρυσή Αυγή: 4 δολοφονίες και 400 τραυματισμοί συνδέονται με τo ακροδεξιό κόμμα

​Έκθεση- φωτιά παρέδωσε η Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού στα κόμματα σχετικά με την έξαρση της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα, την οποία συνδέει άμεσα με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή!

Συγκεκριμένα, στην έκθεση έχουν καταγραφεί 281 κρούσματα ρατσιστικής βίας μέσα σε ενάμιση χρόνο, εκ των οποίων τα 135 οδήγησαν σε τραυματισμό 400 ατόμων και σε τέσσερις δολοφονίες, με το 25% των περιστατικών να συνδέονται με μέλη του της Χρυσής Αυγής, ενώ ο Συνήγορος του Πολίτη κάνει λόγο για «οργανωμένη πολιτοφυλακή στο κέντρο της Αθήνας» και κατηγορεί την ΕΛ.ΑΣ για αδράνεια στην αντιμετώπιση των περιστατικών.

Η κυρία Σπανού δήλωσε κατηγορηματικά στην εκπομπή «Live U» της Πόπης Τσαπανίδου, πως η έξαρση των ρατσιστικών εγκλημάτων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Χρυσή Αυγή και την είσοδο της στη Βουλή, αναφέροντας πως από τον Μάιο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2013, σημειώθηκαν 56 περιστατικά με εμπλοκή της Χρυσής Αυγής, όταν το διάστημα πριν από τις εκλογές (Ιανουάριος- Απρίλιος του 2012), καταγράφηκαν μόλις 3 καταγγελίες. Μόνο στο πρώτο τετράμηνο του 2013 η φερόμενη ανάμειξη μελών της Χ.Α. εκτοξεύεται στο 46,5% των περιπτώσεων.

Στην ίδια έκθεση σημειώνονται και οι περιοχές όπου εμφανίζονται τα πιο πολλά ρατσιστικά εγκλήματα, με τον Συνήγορο του Πολίτη να υποστηρίζει ότι το 75% των περιστατικών έχει σημειωθεί στην Αττική και ειδικότερα στο κέντρο της Αθήνας, στην Κυψέλη και τα Πατήσια.

Όσον αφορά τα νησιά, οι επιθέσεις είναι πάνω από 30, με 23 επιθέσεις να έχουν σημειωθεί στην Κρήτη και 4 στη Ρόδο.

Στην ηπειρωτική Ελλάδα, ξεχωρίζουν η Πάτρα, η Θεσσαλονίκη και η Αιτωλοακαρνανία.

Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην ρατσιστική συμπεριφορά των Σωμάτων Ασφαλείας, με τον Συνήγορο του Πολίτη να τονίζει πως σε 44 περιπτώσεις αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε ρατσιστικές ενέργειες, σε 2 στελέχη του Λιμενικού και σε μία περίπτωση στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας.

ΔΕΙΤΕ το βίντεο…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top