Ακόμα και στα... σχολεία η Χρυσή Αυγή: Ανατριχιαστικές καταγγελίες από εκπαιδευτικούς

ΔΕΙΤΕ πως το ακροδεξιό κόμμα στρατολογεί μαθητές

Ακόμα και στα... σχολεία η Χρυσή Αυγή: Ανατριχιαστικές καταγγελίες από εκπαιδευτικούς

Ανατριχιαστικές είναι οι καταγγελίες των εκπαιδευτικών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις προσπάθειες της Χρυσής Αυγής να διεισδύσει ακόμα και στα σχολεία.

Στόχος του ακροδεξιού κόμματος είναι να προπαγανδίσει την ιδεολογία της, να εκφοβίσει μετανάστες μαθητές αλλά και όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς εκδηλώνουν αντιφασιστική δράση.


Σύμφωνα με καθηγητές από πολλές περιοχές της Αττικής στα περισσότερα σχολεία υπάρχουν πυρήνες της Χρυσής Αυγής και γίνεται προσπάθεια στρατολόγησης μαθητών κυρίως από εξωσχολικούς.

Μάλιστα όπως υποστηρίζουν πολύ συχνά δέχονται απροκάλυπτα απειλές από μεγαλύτερους σε ηλικία μαθητές, ακόμα και προκειμένου να τους βάλουν υψηλότερες βαθμολογίες.

Πως προσεγγίζουν όμως οι Χρυσαυγίτες τους μαθητές;

Επιλέγουν κυρίως παιδιά από χαμηλά οικονομικά στρώματα τα οποία δείχνουν σημάδια επιθετικής συμπεριφοράς, τα οποία δείχνουν σημάδια επιθετικής συμπεριφοράς, τους κάνουν πλύση εγκεφάλου» ότι μπορούν να γίνουν οι κυρίαρχοι του σχολείου δίνοντάς τους παραδείγματα προβεβλημένων μεγαλοστελεχών της Χρυσής Αυγής που έχουν πρωταγωνιστήσει σε περιστατικά βίας.

Όταν μάλιστα τυχαίνει οι γονείς του παιδιού να είναι άνεργοι , τότε το έργο τους είναι ακόμη πιο εύκολο, καθώς προσπαθούν να τους πείσουν ότι για αυτό ευθύνονται οι μετανάστες που παίρνουν τις δουλειές των Ελλήνων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top