ΣΟΚΑΡΕΙ η απολογία Ρουπακιά: Χτύπησα τον Παύλο γιατί ήταν… ο πρώτος που βρήκα μπροστά μου!

Ποιον καίει ο δράστης και τι λέει για την Χ.Α και τα μυστήρια τηλέφωνα

Πρώτη ανάρτηση: 26/09/2013 08:09

«Ο Παύλος Φύσσας ήταν ο πρώτος που βρήκα μπροστά μου και άλλοι μου επιτέθηκαν αλλά εγώ χτύπησα αποκλειστικά το θύμα γιατί αυτός βρισκόταν πιο κοντά μου….» Με αυτά τα λόγια ο 45χρονος δράστης της δολοφονίας του 34χρονου ράπερ προσπάθησε να «δικαιολογήσει» την αποτρόπαια πράξη του ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά, μέρος της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γ.Ρουπακιάς υποστήριξε στην απολογία του πως δέχτηκε επίθεση από ομάδα 5-6 ατόμων προτού πάρει «ασυναίσθητα» όπως είπε το μαχαίρι που είχε για «αυτοπροστασία» και τραυματίσει θανάσιμα τον 34χρονο Φύσσα.

Ερωτώμενος για το πώς βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος ο Ρουπακιάς υποστήριξε πως δεν στάλθηκε από κανέναν εκεί, αντίθετα αντιλήφτηκε τη συμπλοκή ενόσω βάδιζε προς το αυτοκίνητό του επί της οδού Τσαλδάρη, νομίζοντας μάλιστα αρχικά πως επρόκειτο για «τσακωμό φιλάθλου».

«Ξεκλείδωσα το αυτοκίνητό μου, κάθισα στη θέση του οδηγού και άκουσα μία φωνή να φωνάζει από τους φίλους του θύματος, ‘αυτός είναι, αυτός είναι’. Αυτοί θεώρησαν ότι εγώ ήμουν μαζί με τους άλλους Χρυσαυγίτες και μου επιτέθηκαν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 45χρονος στην ανακρίτρια.

Σε ερωτήσεις σχετικά με τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με μέλη της Χρυσής Αυγής, πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Ρουπακιάς παραδέχεται πως όντως συνομίλησε με ορισμένα μέλη της ΧΑ, χωρίς ωστόσο να συνδέει τις κλήσεις που προηγήθηκαν του φόνου με το όλο περιστατικό.

Σχετικά με τηλεφωνική συνομιλία που είχε με ένα «διακεκριμένο» μέλος της ΧΑ μετά το φόνο, ο Ρουπακιάς κατέθεσε πως όντως έγι��αν «απανωτές κλήσεις» καθώς ήθελε να ζητήσει βοήθεια, «αλλά αυτός δεν με βοήθησε και μου είπε ‘κόψε το λαιμό σου, όπως έστρωσες θα κοιμηθείς’».

Τέλος, ο Ρουπακιάς τόνισε πως δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής καθότι δεν είχε το ποσό των 20 ευρώ που απαιτείται για την εγγραφή, προσθέτοντας πως είναι ένας «απλός υποστηρικτής». Παραδέχτηκε πάντως πως «τον τελευταίο καιρό» λάμβανε μέρος σε δραστηριότητες του κόμματος καθώς είναι «αγανακτισμένος με την οικονομική κατάσταση στη χώρα»

Αναλυτικά απόσπασμα της απολογίας Ρουπακιά
Έχω κλείσει δύο σπίτια και το δικό μου και του παιδιού. Μου άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου μου 5-6 άτομα, με γρονθοκόπησαν στο κεφάλι, πήρα ασυναίσθητα το μαχαίρι που είχα για αυτοπροστασία.
Ένας φίλος του θύματος με μπλε μπλούζα φώναξε στην αστυνομία «αυτός είναι, αυτός είναι».
Ήμουν σε άλλη καφετέρια από το θύμα.
Όσο βρισκόμουν στην καφετέρια έλαβα τηλέφωνο από τον ΔΓ, απόστρατο των ενόπλων δυνάμεων που τον γνώρισα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Με ρώτησε τι κάνω, χωρίς αιτία. Όσο βρισκόμουν στην καφετέρια πήρα τον Γ.Π, Ι.Κ και τον Δ. Μίλησα μόνο με τον τελευταίο. Τον Κ. και τον Π. τους γνώρισα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Όλα τα άτομα που προανέφερα προέρχονται από την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Στο γραφείο είμαι μόνο τρεις μήνες. Πριν δεν ανήκα πουθενά. Τον τελευταίο καιρό λαμβάνω μέρος σε δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής επειδή είμαι αγανακτισμένος με την οικονομική κατάσταση στη χώρα.
Δεν είχα το ποσό των 20 ευρώ που απαιτείται για να γραφτώ μέλος ούτε εγώ ούτε η γυναίκα μου, για αυτό το λόγο δεν είμαι μέλος, και δεν είναι καταγεγραμμένο το όνομά μου στη Χρυσή Αυγή, είμαι απλός υποστηρικτής. Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή τα γραφεία της Χ.Α είναι ανοιχτά 5 με 9. Στις εννέα πήγαινα εγώ κάθε Πέμπτη γιατί γινόντουσαν ομιλίες από βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Έχω πάρει μέρος σε μία διανομή τροφίμων, που έγινε στην Αθήνα στα μέσα Ιουλίου και σε μία εκδρομή στη Μεσσηνία, στον ποταμό Νέδα, τον Αύγουστο του 2013.
Το κλομπ πράγματι υπήρχε σπίτι, όπως και το τέιζερ και τα περιοδικά και η εφημερίδα της Χρυσής Αυγής και τα βιβλιαράκια μαίανδρος, το περιεχόμενο των οποίων εγώ ανακοίνωσα στους αστυνομικούς. Το κλομπ και το τέιζερ το οποίο είχα αγοράσει 20 ευρώ το είχα σπίτι για τους κλέφτες.
Στη συμπλοκή κατέβαινα πεζός την Τσαλδάρη πηγαίνοντας στο αυτοκίνητό μου είδα ομάδα ατόμων 40 εως 50 στον απέναντι δρόμο να χτυπιούνται και στα 60-70 μέτρα ήταν αποκομμένη μία ομάδα 10-15 ατόμων, μέσα στην οποία ήταν και το θύμα οι οποίοι στέκονταν μπροστά στο αυτοκίνητό μου.
Άκουσα από απέναντι να φωνάζουν, νόμιζα ότι ήταν τσακωμός φιλάθλου.
Ξεκλείδωσα το αυτοκίνητό μου, κάθισα στη θέση του οδηγού και άκουσα μία φωνή να φωνάζει από τους φίλους του θύματος, «αυτός είναι, αυτός είναι». Αυτοί θεώρησαν ότι εγώ ήμουν μαζί με τους άλλους χρυσαυγίτες και μου επιτέθηκαν. Οι αστυνομικοί ήρθαν σε δευτερόλεπτα από τότε που έγινε το συμβάν. Τους είδα με τις μηχανές πάνω στο πεζοδρόμιο. Την ώρα που ήρθαν οι αστυνομικοί ήταν 10 με 12 άτομα της παρέας του θύματος.
Η Τοπική Οργάνωση Νίκαιας παρέχει ενδυμασία (στρατιωτική ενδυμασία, άρβυλα, μαύρη μπλούζα και στρατιωτικό παντελόνι) σε κάποια άτομα της οργάνωσης που φρουρούν τα γραφεία.
Μετά τη σύλληψη μου πήρα τηλέφωνο τον Γ.Π και του είπα ότι μαχαίρωσα κάποιον άνθρωπο και να μου βρει δικηγόρο. Εκείνος, που έχει επαφή με κόσμο, δικηγόρους κλπ, του έκανα απανωτές κλήσεις ζητώντας βοήθεια, αλλά αυτός δεν με βοήθησε και μου είπε «κόψε το λαιμό σου, όπως έστρωσες θα κοιμηθεί��».
Εκτός του Π. πιθανόν να τηλεφώνησα και στη γυναίκα μου για να την καθησυχάσω. Επιτέθηκα στον Παύλο Φύσσα γιατί αυτός ήταν ο πρώτος που βρήκα μπροστά μου αφότου με τράβηξαν κάποιοι από την ομάδα αυτή από τα αυτοκίνητο. Και οι άλλοι βέβαια μου επιτέθηκαν, αλλά εγώ χτύπησα αποκλειστικά το θύμα γιατί αυτός βρισκόταν πιο κοντά μου. Το θύμα ούτε το γνώριζα ούτε κάποιος με έστειλε εκεί, ούτε πήγαινα ανάποδα με το αυτοκίνητό μου. Οι αστυνομικοί την ώρα που ήρθαν είδαν ότι δέχθηκα χτυπήματα από το θύμα και την παρέα του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top