Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για «μίζα» ύψους 95.000 δολαρίων

Εισαγγελική έρευνα σε βάρος εφοριακών

​«Μίζα�� ύψους 95.000 δολαρίων, την οποία φέρεται να πήρε εφοριακός από εκπροσώπους αμερικανικής εταιρείας προϊόντων καπνού, βρίσκεται στο επίκεντρο εισαγγελικής έρευνας στη Θεσσαλονίκη.

Η υπόθεση επισημάνθηκε από την αμερικανική υπηρεσία για την πάταξη της διαφθοράς.

Όπως καταγγέλθηκε από εκπροσώπους της εμπλεκόμενης εταιρείας, τον Μάρτιο του 2003 η εφοριακός χρηματίστηκε για να εμφανίσει η εταιρεία μεγάλες ζημιές και να απαλλαγεί από φόρους ύψους 2,35 εκατ. ευρώ για το διάστημα 1995-2001, καταβάλλοντας μόνο 650.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, προέβησαν στην εν λόγω ενέργεια επειδή θεώρησαν ότι η πρακτική του χρηματισμού είναι συνηθισμένη στην Ελλάδα.

Η έρευνα έχει δείξει ότι η «μίζα» οδηγήθηκε στις τσέπες τρι��ελούς κλιμακίου ελεγκτών, το οποίο απαρτιζόταν από την εν ενεργεία εφοριακό και δύο ,συνταξιούχους πλέον, συναδέλφους της.

Για την υπόθεση διέταξε εισαγγελική έρευνα ο αντιεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, Αργύρης Δημόπουλος, ο οποίος έδωσε και εντολή ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top