ΔΕΥΤΕΡΗ ημέρα απεργίας στο Δημόσιο-Ποιοι έχουν κατεβασμένα ρολά

Με προσωπικό ασφαλείας νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

ΔΕΥΤΕΡΗ ημέρα απεργίας στο Δημόσιο-Ποιοι έχουν κατεβασμένα ρολά

Δεύτερη ημέρα απεργίας στο Δημόσιο, μετά την 48ωρη που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

  • ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΡΟΛΑ:

-Και σήμερα, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, προνοιακές μονάδες και ΕΚΑΒ, λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, μιας και στην κινητοποίηση, συμμετέχει η ΠΟΕΔΗΝ.

-Με προσωπικό ασφαλείας όμως, λειτουργούν οι πλοηγικές υπηρεσίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, καθώς και η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών συμμετέχει στην απεργία.

-Παράλληλα, στην απεργία συμμετέχουν: Δάσκαλοι, δικαστικοί υπάλληλοι, εφοριακοί, και εργαζό��ενοι του Υπουργείου Πολιτισμού.

-Επιπλέον, 48ωρες κυλιόμενες, κάνουν και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία.

-Την ίδια στιγμή, ρολά έχουν κατεβάσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πολυτεχνείο, ενώ μέχρι και την Παρασκευή απεργούν και οι διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ και ΤΕΙ.

  • Σήμερα στη 13:00, διοργανώνεται πανελλήνιο συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στα Προπύλαια, ενώ νωρίτερα θα ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων κατά τη συνεδρίαση των γενικών συνελεύσεων των δασκάλων. Αυτές θα σταλούν στη συνέχεια στο δ.σ. της ΔΟΕ, ώστε να συνεκτιμηθούν και τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία και να συγκληθεί η ολομέλεια των προέδρων.
  • Αύριο Πέμπτη, θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

*Στις 18:00 το απόγευμα, στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας, έχει προγραμματιστεί μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top