Φτιάχνονται βρεφονηπιακοί σταθμοί με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ

Εγκαινι��στηκε ένας Βιοκλιματικός στο Μαρούσι

​Σε όλη την χώρα εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007-2013, 105 βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί καθώς και 4 κέντρα φροντίδας παιδιών με αναπηρία, συνολικού προϋπολογισμού 162 εκατ. ευρώ.

Εξ αυτών 27 βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί έχουν ήδη παραδοθεί ενώ ακόμη 82 υλοποιούνται ήδη από τους αρμόδιους Δήμους, με συνολικό συμβατικό κόστος 88 εκατ. ευρώ και πληρωμές μέχρι σήμερα 36 εκατ. ευρώ. Από τους 82, οι 20 τελειώνου��, ακόμη 20 βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής (πανω από 50% του έργου έχει ολοκληρωθεί) και οι υπόλοιποι 42 κατασκευάζονται και θα τελειώσουν σε ένα χρόνο.

Δράσεις Ενίσχυσης Μητέρων

Οι δράσεις της «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», υλοποιούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Π.ΑΝ.Α.Δ.) του Υπουργείου Εργασίας με πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ), με στόχους την εξατομικευμένη στήριξη της γυναικείας απασχολησιμότητας μέσω ειδικής ενίσχυσης των γυναικών, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε μονάδες φροντίδας παιδιών, καθώς και την αύξηση της απασχόλησης και την διατήρηση των γυναικών σε θέσεις εργασίας με ισότιμους όρους, ώστε μέσα από την ουσιαστική διευκόλυνση τους, να ανταποκριθούν στους απαιτητικούς κι αντικρουόμενους ρόλους τους, όπως αυτός της οικογενειακής μέριμνας και της παιδικής προστασίας

Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέσω της ενίσχυσης των γυναικών με την παροχή υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και εφήβων και ατόμων με Αναπηρία.

Η διάθεση της θέσης πραγματοποιείται προς τη γυναίκα ωφελούμενη μέσω «εντολής τοποθέτησης» (voucher) του τέκνου της.

Άμεσα ωφελούμενες της πράξης είναι γυναίκες εργαζόμενες με αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις, οι οποίες επιθυμούν την επαγγελματική τους ανέλιξη αλλά και τη διατήρηση της απασχολησιμότητάς τους.

Για τη φετινή χρονιά τον Ιούνιο 2013 δημοσιεύτηκε η προκήρυξη του έκτου κύκλου της δράσης. Για το έτος 2013-2014 είχαν εξασφαλιστεί 149 εκατ. Ευρώ. Μετά την έκδοση των πρώτων αποτελεσμάτων και προκειμένου να επιτευχθεί η σύζευξή όλων των προσφερόμενων θέσεων και των γυναικών που πληρούν τα κριτήρια υπαγωγής τους στη δράση, επήλθε πολιτική συμφωνία των συναρμόδιων υπουργών για ενίσχυση της δράσης με επιπλέον 30 εκατ. Ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη και τη συνδρομή του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα 179 εκατ. Ευρώ για το τρέχον σχολικό έτος.

Τη χρονιά 2012-2013 εξυπηρετήθηκαν 57.000 παιδιά περίπου και για την τρέχουσα χρονιά 2013-2014 εκτιμάται ότι θα τοποθετηθούν 68.000 παιδιά

Εγκαινιάστηκε Βιοκλιματικός Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Μαρούσι

Ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κοκκινιάς του Αμαρουσίου εγκαινιάστηκε την Δευτ��ρα.

marousistathmos.jpg
Λειτουργεί με γεωθερμία και ακολουθεί τα σύγχρονα βιοκλιματικά πρότυπα. Κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 1.800.000 ευρώ.

Ο σταθμός εντάσσεται σε ένα δίκτυο δώδεκα βρεφονηπιακών παιδικών σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου, πέντε από τους οποίους κατασκευάστηκαν τα τελευταία χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top