ΧΑΟΣ στα Πανεπιστήμια: Για 3η εβδομάδα κλειστό το Καποδιστριακό!

Μαζί με Μετσόβιο και Αριστοτέλειο θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη για τη διαθεσιμότητα

​Μετά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, δύο ακόμη Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αποφάσισαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων.

Κλειστά λοιπόν θα είναι: το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, που αποφάσισαν να αναστείλουν κάθε ακαδημαϊκή λειτουργία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα έγραψαν στις ανακοινώσεις τους, τα δύο ιδρύματα θα ακολουθήσουν τη δικαστική οδό για το μέτρο της διαθεσιμότητας, καθώς επισημαίνουν πως δεν είναι σε θέση να λειτουργήσουν.

Το Αριστοτέλειο έχει ήδη διαμηνύσει πως προτίθεται να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της εν λόγω απόφασης.

Έτσι, έπειτα από την απόφαση της Συγκλήτου, για τρίτη εβδομάδα δεν γίνονται εγγραφές φοιτητών, αλλά ούτε εξετάσεις, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει ανακοινώσει την αναστολή λειτουργίας έως την Τετάρτη (25/9).

Με μια ανακοίνωση που εκφράζει τη σοβαρότητα της κατάστασης ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία της Συγκλήτου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).

Διαβάστε την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αθηνών:

«Η Σύγκλητος του Εθνικού κ��ι Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) στη σημερινή έκτακτη συνεδρία της 23ης Σεπτεμβρίου 2013 διαπιστώνει:
Την αντικειμενική πλήρη αδυναμία της εκπαιδευτικής, ερευνητικής και διοικητικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ότι η ακατάληπτη επιμονή των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε επιλογές που οδηγούν ευθέως στην υπονόμευση της ανώτατης εκπαίδευσης της νέας γενιάς της Ελλάδας, ουσιαστικής ελπίδας για την υπέρβαση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης τα επόμενα χρόνια, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να γίνει αποδεκτή.
Ότι τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με αστοιχείωτο��ς λογιστικούς υπολογισμούς και λογικά άλματα, που δεν αρμόζουν σε υπεύθυνους φορείς ευνομούμενης πολιτείας, και πλήρη αδιαφάνεια, περιθωριοποιεί το πρώτο Πανεπιστήμιο της Χώρας και των Βαλκανίων, που προσφέρει αδιαλείπτως από το 1837 σημαντικότατα εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κοινωνικό έργο συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της χώρας.
Η Σύγκλητος, κατόπιν αυτών αποφασίζει την προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια της χώρας, αλλά και της Ευρώπης επικαλούμενη τα συνταγματικά της δικαιώματα και τις διεθνείς συμ��άσεις περί ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου ανώτατης εκπαίδευσης.
Η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α. με λύπη της ενημερώνει την κοινή γνώμη ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών εξαναγκάζεται χωρίς τη θέλησή του σε αδυναμία εγγραφής των νεοεισαχθέντων φοιτητών, διεξαγωγής εξετάσεων, ορκωμοσίας πτυχιούχων και, γενικώς κάθε άλλης ακαδημαϊκής λειτουργίας και παροχής κοινωνικού έργου, καθώς και ανταπόκρισης στις διεθνείς υποχρεώσεις του.
Η Σύγκλητος, τέλος, απευθύνει θερμή παράκληση προς πάντα αρμόδιο έστω και την ύστατη αυτή στιγμή για την αναστολή των επώδυνων μέτρων σε βάρος του Ε.Κ.Π.Α».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top