Παραλύει η χώρα: Δείτε ποιοι ξεκινούν νέες κινητοποιήσεις από σήμερα

Εξοπλιστείτε με δύναμη και υπομονή γιατί δεν θα λειτουργεί σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ

Παραλύουν ο δημόσιος τομέας, η παιδεία, τα ασφαλιστικά ταμεία και η τοπική αυτοδιοίκηση για δεύτερη εβδομάδα, με τους εργαζόμενους να συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Αναλυτικότερα:

Νέα διήμερη απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα επανεξετάσουν τη στάση τους σε συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη και την Τετάρτη. Στις 12.30 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα, οι δάσκαλοι μετά από σχετική απόφαση της Ομοσπονδίας τους κήρυξαν για σήμερα τρίωρη στάση εργασίας (τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες του πρωινού και τις τρεις πρώτες του απογευματινού κύκλου) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των δασκάλων στη συγκέντρωση της ΟΛΜΕ.

Επίσης, νέα πενθήμερη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Σήμερα και αύριο απεργούν και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ στις 11.00 το πρωί της Δευτέρας θ�� πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε νέες 48ωρες κυλιόμενες απεργίες προχωρούν από σήμερα και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία.

«Λουκέτο» στο Δημόσιο- Χωρίς νοσοκομειακούς γιατρούς Τρίτη και Τετάρτη

48ωρη απεργία για Τρίτη και Τετάρτη έχει κηρύξει και η ΑΔΕΔΥ, η οποία βρίσκεται σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ για την μετατροπή της Τρίτης σε γενική απεργία, ενώ τα συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα πραγματοποιήσουν την ίδια μέρα στις 10.30 το πρωί κοινό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν να συμμετάσ��ουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί , οι οποίοι ζητούν την καθολική, ελεύθερη, δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, τις οποίες οφείλει να καλύπτει εξ ολοκλήρου ο κρατικός προϋπολογισμός.

Την Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα τα συνδικάτα προγραμματίζουν αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top