Παραλύει ξανά η χώρα από την Τρίτη-Γενική απεργία κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Απεργούν και οι καθηγητές, με νέα 48ωρη, Δευτέρα και Τρίτη

Αρχίζει δύσκολα αυτή η εβδομάδα, μιας και την Τρίτη θα παραλύσει η χώρα, λόγω της γενικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, η οποία αποφάσισε νέα 48ωρη απεργία για Τρίτη και Τετάρτη, καθώς και διοργάνωση συλλαλητηρίων, τώρα που έφτασε η Τρόικα.

Την Τρίτη, η απεργία θα είναι γενική, με τη συμμετοχή και της ΓΣΕΕ.

Στις 10:30 το πρωί, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Την Τετάρτη στις 18:00 το απόγευμα, θα γίνει αντιφασιστικό συλλαλητήριο, στην πλατεία Συντάγματος.

Από Πέμπτη 26/09, θα υπάρξει νέα συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα της, ενώ παράλληλα θα συνεδριάσει προκειμένου να λάβει αποφάσεις και να οργανώσει γενική απεργία τον Οκτώβριο.

  • ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΛΥΚΕΙΑ. ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ:

Νέα 48ωρη απεργία όμως, αποφάσισαν και ο�� καθηγητές της δευτεροβάθμιας, για Δευτέρα και Τρίτη.

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ με τους προέδρους των ΕΛΜΕ, απορρίφθηκε η πρόταση για 5μερη και 3μερη απεργία, ενώ η 48ωρη εγκρίθηκε με ποσοστό 82%.

Οι καθηγητές θα επανεξετάσουν τη στάση τους σε νέες συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ δεν αποκλείεται να παραταθεί η απεργιακή τους κινητοποίηση μέσω της ΑΔΕΔΥ.

Να σημειώσουμε πάντως, πως την περασμένη εβδομάδα, καταγράφηκε κάμψη της συμμετοχής στην απεργία, αφού μόνο το 30% των καθηγητών απέργησε, κάτι που η ΟΛΜΕ θεωρεί φυσιολογικό, τονίζοντας πως «τα ποσοστά συμμετοχής της τάξης του 90% στις αρχές της κινητοποίησης ήταν «πρωτοφανή την τελευταία 20ετία».