Σκύρος: Τεχνητό πόδι τοποθέτησαν σε άλογο για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ορθοπεδικός το έσωσε από σίγουρη ευθανασία

Από την πρώτη στιγμή παρατηρήθηκε ένα πρόβλημα στο κάτω μέρος του ποδιού της και αμέσως μπήκε σε νάρθηκα, ωστόσο ένα μήνα μετά το πόδι παρουσίασε πληγή και απέβαλε το κάτω άκρο.

Στις περιπτώσεις αυτές συνηθίζεται τα άλογα να θανατώνονται αλλά οι ιδιοκτήτες του κτήματος είχαν άλλη γνώμη, κόντρα σε όλες τις γνωματεύσεις των κτηνιάτρων που έλεγαν ευθανασία και πήραν την απόφαση να κρατήσουν ζωντανή την "Ελπίδα".

Τα δυο χρόνια που ακολούθησαν έψαχναν να βρούν κάποιον ειδικό που να τους δώσει την χαρούμενη είδηση πως κάτι μπορεί να γίνει και να δοθεί λύση στο πρόβλημα κινητικότητας που αντιμετώπιζε το αλογάκι, το οποίο μπορούσε να καλπάσει αλλά όχι να περπατάει.

Τη λύση τελικά την έδωσε ένας γιατρός από τη Θεσσαλονίκη που διατηρεί εταιρεία με ορθοπεδικά μέλη για ανθρώπους και αφού έκανε την απαραί��ητη προετοιμασία στην Θεσσαλονίκη έφτασε στην Σκύρο τον Αύγουστο του 2013.

Κάποια υλικά που χρειάζονταν τα έφερε με το αεροπλάνο και κάποια άλλα όπως υγρά που η αερομεταφορά τους απαγορεύονταν με το λεωφορείο.
alogo-skiros b.jpg
Μαζί με έναν βοηθό έστησαν ένα πρόχειρο εργαστήριο μέσα στο κτήμα και άρχισαν να φτιάχνουν το τεχνητό μέλος.

Λίγες ώρες αργότερα το μέλος τοποθετήθηκε και η "Ελπίδα" αρτιμελής πια κάνει τα πρώτα της βήματα.

Πρόκειται για την πρώτη στην Ελλάδα τοποθέτηση πρόσθετου μέλους σε άλογο.
Ο γιατρός δώρισε το τεχνητό μέλος που μαζί με την εργασία του ξεπέρασαν τα 5.000 ευρώ και οι ιδιοκτήτες τον ευχαρίστησαν θερμά.

Το σκυριανό αλογάκι είναι μοναδικό στο είδος του στον κόσμο.

Στην Σκύρο ζούν σήμερα περίπου 220 άλογα και η μικρή επιδότηση των 500 ευρώ το χρόνο για κάθε άλογο που έδινε το κράτος ως ενίσχυση στην προσπάθεια διατήρησης αυτής της σπάνιας φυλής εδώ και 4

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top