Δικηγόροι Πειραιά: Δεν αναλαμβάνουμε την υπεράσπιση του φονιά του Παύλου Φύσσα

Στον ανακριτή η σύζυγος του 45χρονου

Δικηγόροι Πειραιά: Δεν αναλαμβάνουμε την υπεράσπιση του φονιά του Παύλου Φύσσα

Κανένας δικηγόρος του Πειραιά δεν αναλαμβάνει την υπεράσπιση του 45χρονου φονιά του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά σημειώνει πως «συναισθανόμενος τον ρόλο και την ευθύνη του, καταδικάζει απερίφραστα κάθε υποκινητή συμπεριφορών βίας και κάθε πρεσβευτή αντιλήψεων είτε υφέρπουσας είτε πανηγυρικώς εκδηλούμενης φασίζουσας νοοτροπίας».

Όπως αναφέρεται «ο θάνατος του Παύλου Φύσσα δεν αποτελεί τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό. Αντίθετα αποτελεί προφανέστατη συνέχεια του περιστατικού του Περάματος, του Μελιγαλά, της επίθεσης κατά του δημάρχου Αθηναίων, της κακοποίησης μεταναστών. Ο φόνος στην Αμφιάλη είναι αποτέλεσμα της κλιμάκωσης του σχεδίου των εχθρών της Δημοκρατίας για την κατάλυση των θεσμών, για ισοπέδωση του διαλόγου και της διαφωνίας, για τον εγκλωβισμό σε συνθήκες φοβίας ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Ο Παύλος Φύσσας δεν πέθανε τυχαία από βασανιστήρια σε κάποιο υπόγειο της ΕΣΑ. Ο τότε φασισμός προσπαθούσε να κρύβεται. Ο τωρινός είναι θρασύς και απροκάλυπτος. Κρατάει λάβαρα και πανηγυρίζει, περιφέροντας άναρθρες κραυγές και παραγγέλματα στις εσχατιές της ελληνικής επικράτειας αναζητώντας ακόλουθους και βαστάζους».

Στην ανακρίτρια η σύζυγος του δράστη

Εντωμεταξύ, στην 6η τακτική ανακρίτρια Πειραιά οδηγήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης η σύζυγος του 45χρονου δράστη και μία ακόμη γυναίκα, που κατηγορούνται για ψευδορκία, καθώς και ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά ο οποίος απολογήθηκε.

Απολογήθηκε ο ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε ότι τον κάλεσε η αστυνομία να ανοίξει τα γραφεία της οργάνωσης και ότι στη διάρκεια έρευνας των αστυνομικών βρέθηκε ένα πτυσσόμενο διαλυμένο γκλομπ. Επιπλέον, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τον συλληφθέντα για τη δολοφονική επίθεση στο Κερατσίνι.

Οι κατηγορίες, που βαρύνουν τους τρεις, είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφο�� ολοκληρωθούν οι απολογίες τους αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι και να οριστεί τακτική δικάσιμος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top