Μικροεπεισόδια στις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Άνοιξαν οι δρόμοι και το μετρό του Συντάγματος

Πρώτη ανάρτηση: 18/09/2013 11:44

Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΑΔΕΔΥ η οποία ξεκίνησε από την πλ. Κλαυθμώνος. Νωρίτερα ολοκληρώθ��κε και η πορεία του ΠΑΜΕ ξεκινώντας από την Ομόνοια.

Οι συγκεντρώσεις έγιναν στο πλαίσιο της 48ωρης κινητοποίησης κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων.

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όταν ομάδα περίπου 30 νεαρών που φορούσαν κουκούλες, επιτέθηκε με πέτρες εναντίον της αστυνομικής δύναμης που φρουρεί το υπουργείο.

Οι δρόμοι δόθηκαν στην κυκλοφορία ενώ άνοιξε και ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα ο οποίος παρέμενε κλειστός από τις 10:00 το πρωί.
1971836.jpg
Συλλαλητήρια πραγματοποι��θηκαν στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο και όλες τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Λόγω της απεργίας, όλες οι υπηρεσίες του Κράτους θα είναι νεκρές. Την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών - Μελών της, για να αποφασιστούν τα επόμενα απεργιακά βήματα, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται το Σάββατο.

Στον χώρο της Παιδείας, οι καθηγητές συνεχίζουν τις 5ήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Σήμερα και αύριο απεργούν και οι δάσκαλοι, ενώ 24ωρη απεργία για σήμερα έχουν κηρύξει οι καθηγητές των ΤΕΙ.

Χωρίς γιατρούς για αυτές τις δύο ημέρες θα είναι νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ΕΚΑΒ, oι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ «ρολά» σήμερα και αύριο θα κατεβάσουν τα δικαστήρια λόγω της απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων και οι αρχαιολογικοί χώροι εξαιτίας της κινητοποίησης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Αναστάτωση θα έχουμε και στις μετακινήσεις, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό θα κάνουν σήμερα στάση εργασίας, από τις 11:00 μέχρι τις 15:00. Λόγω της κινητοποίησης, θα γίνουν αλλαγές στα δρομολόγια και, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ΔΕΝ θα εκτελούνται δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο και τους σταθμούς Παλλήνη, Παιανία - Κάντζα και Κορωπί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top