Παραλύει για 48 ώρες το Δημόσιο: δείτε ποιοί απεργούν

«Ρολά» σε Παιδεία, Υγεία, ασφαλιστικά ταμεία, τρένα, δικαστήρια

Παραλύει για 48 ώρες το Δημόσιο: δείτε ποιοί απεργούν

Κορυφώνεται σήμερα και αύριο το απεργιακό κύμα: η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία κατά της διαθεσιμότητας, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχει με στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00 σήμερα, η ΓΣΕΕ. Παράλληλα, τα συνδικάτα διοργανώνουν πορείες στο κέντρο της Αθήνας.

Λόγω της απεργίας, όλες οι υπηρεσίες του Κράτους θα είναι νεκρές, ενώ συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 11:30 σήμερα, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών - Μελών της, για να αποφασιστούν τα επόμενα απεργιακά βήματα, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται το Σάββατο.

Στον χώρο της Παιδείας, οι καθηγητές συνεχίζουν τις 5ήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Σήμερα και αύριο απεργούν και οι δάσκαλοι, ενώ 24ωρη απεργία για σήμερα έχουν κηρύξει οι καθηγητές των ΤΕΙ.

Χωρίς γιατρούς για αυτές τις δύο ημέρες θα είναι νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ΕΚΑΒ, oι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ «ρολά» σήμερα και αύριο θα κατεβάσουν τα δικαστήρια λόγω της απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων και οι αρχαιολογικοί χώροι εξαιτίας της κινητοποίησης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Αναστάτωση θα έχουμε και στις μετακινήσεις, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό θα κάνουν σήμερα στάση εργασίας, από τις 11:00 μέχρι τις 15:00. Λόγω της κινητοποίησης, θα γίνουν αλλαγές στα δρομολόγια και, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ΔΕΝ θα εκτελούνται δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο και τους σταθμούς Παλλήνη, Παιανία - Κάντζα και Κορωπί.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το απεργιακό κύμα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top