Αποκάλυψη Star για τον καρκίνο του μαστού: Τα ταμεία θα καλύπτουν το τεστ!

Αυτό δείχνει αν χρειάζεται να υποβληθεί κάποια ασθενής σε χημειοθεραπεία ή όχι

Αποκάλυψη Star για τον καρκίνο του μαστού: Τα ταμεία θα καλύπτουν το τεστ!
Μια σημαντική είδηση που αφορά πολλές γυναίκες αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ενέκρινε την ένταξη στις εξετάσεις που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ τη γονιδιακή εξέταση καρκίνου του μαστού με την οποία διαχωρίζονται οι γυναίκες που έχουν όφελος από τη χημειοθεραπεία από εκείνες που απλά επιβαρύνονται από αυτήν.

Το τεστ κοστίζει 3.500 ευρώ και ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει το 80%!!!

Η απόφαση, όπως δείχνει η έρευνα του Τάσου Τέλλογλου, θα μπορούσε να αποδειχθεί σημαντική για τη υγεία χιλιάδων γυναικών.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, παλιότερα για μια ασθενή που είχε καρκίνο στο στήθος οι επιλογές ήταν λίγες. Πρώτα γινόταν αφαίρεση του στήθους και μετά ακολουθούσαν οι παραδοσιακές θεραπείες: ακτίνες, ορμόνες και χημειοθεραπεία.

Σήμερα όμως γνωρίζουμε πως υπάρχουν ασθενείς που μετά την αφαίρεση του όγκου, δεν χρειάζεται να ακολουθήσουν τις βαριές αυτές θεραπείες. Επίσης το 2006 ανακαλύφθηκε ένα τεστ με το οποίο μπορούν να επιλεγούν οι ασθενείς που δεν χρειάζονται χημειοθεραπεία.

«Υπάρχει ένα ποσοστό 33%-40% με αυτό το τεστ που θα αναγνωριστεί σαν ομάδα χαμηλού κινδύνου για μετάσταση και αυτές δεν χρειάζεται –βάσει των μελετών που έχουν γίνει- να κάνουν χημειοθεραπείες» σημειώνει ο χειρουργος ογκολόγος, Βασίλης Βενιζέλος.


Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου στο βίντεο. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top