Θυμάστε το κινηματογραφικό σπίτι του... ζεύγους Κοκοβίκου; Πωλείται το σπίτι του στην Πλάκα

Στο "σφυρί" η κατοικία του Αντωνάκη και της Ελενίτσας

Πωλητήριο «μπαίνει» στο σπίτι του ζεύγους Κοκοβίκου από την ασπρόμαυρη ελληνική ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και τη Μάρω Κοντού.

Το κινηματογραφικό σπίτι του Αντωνάκη («παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω») και της Ελενίτσας, στην οδό Τριπόδων 32 στην Πλάκα, είναι ανάμεσα στα δεκαπέντε ακίνητα νεοκλασικά και διατηρητέα που παίρνουν τον δρόμο της αξιοποίησης μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

tainia_1.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αυλή του σπιτιού (κτίσθηκε στις αρχές του 1800 και στέγαζε την τουρκική στρατιωτική διοίκηση) καθώς και στο οικόπεδο έχουν γίνει εκτεταμένες αρχαιολογικές ανασκαφές. Στη νοτιοδυτική γωνία η σκαπάνη ανακάλυψε ότι παλιά λειτουργούσαν δημόσια ουρητήρια.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στο ίδιο ακριβώς σημείο, αλλά πιο βαθιά, ανακαλύφθηκε ότι λειτουργούσαν αρχαίες βεσπασιανές (δημόσιες τουαλέτες). Επί αιώνες δηλαδή γινόταν η ίδια χρήση, όπως αποδεικνύουν τα κανάλια αποχέτευσης που διασχίζουν το οικόπεδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top