Απεργιακό «τσουνάμι» και σήμερα: στην Παιδεία και την Υγεία

Άρχισαν και οι καταλήψεις στα σχολεία

Πρώτη ανάρτηση 07:42

Σε απεργιακό «κλοιό» βρίσκεται και σήμερα η χώρα.

Η ΟΛ��Ε βρίσκεται στην δεύτερη ημέρα της πενθήμερης απεργίας, αντιδρώντ��ς στο μέτρο της διαθεσιμότητας και την κατάργηση ειδικοτήτων στα τεχνικά λύκεια.

Τα περισσότερα σχολεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παραμένουν κλειστά και σήμερα.

Οι καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ υπενθυμίζεται ότι οι δάσκαλοι θα απεργήσουν στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες άρχισαν και οι πρώτες καταλήψεις σε αρκετά σχολεία στην Αττική από τους μαθητές!

Στην Περιφέρεια, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης εκτιμήθηκε ότι το ποσοστό συμμετοχής στην απε��γία ήταν 78,95% και της Δυτικής Θεσσαλονίκης υπολογίζεται σε 76-77%.

«Νοσεί» η Υγεία

Τις δικές τους κινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στην Υγεία.

Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν μέχρι και την Πέμπτη με προσωπικό ασφαλείας μετά την τριήμερη απεργία (17, 18, 19 Σεπτεμβρίου) των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και τη 48ωρη (18, 19 Σεπτεμβρίου) των εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ) σε αυτά.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος στο τέλος της εβδομάδας οι γιατροί θα συναντηθούν με τους εκπαιδευτικούς «ώστε να συνεκτιμήσουμε την κατάσταση και να χαράξουμε την τακτική μας για κινητοποίηση διαρκείας, προκειμένου η χώρα να απαλλαγεί από τον βρόγχο του μνημονίου και μια κυβέρνηση αδίστακτη, η οποία διαλύει κάθε δημόσιο αγαθό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top