Φαγοπότι με πλαστά τιμολόγια από τις... φυλακές Διαβατών!

Δεκάδες μονές στην Ελλάδα συμμετείχαν στο μεγάλο πάρτι των 5 δισ. ευρώ

​Μπίζνες με χιλιάδες πλαστά και εικονικά τιμολόγια που εκδίδονταν στο όνομα αχυράνθρωπων, ακόμα και φυλακισμένων, αποκάλυψε το ΣΔΟΕ!

Σύμφωνα με τα πορίσματα των ελέγχων, δεκά��ες μονές στην Ελλάδα συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι των 5 δισ. ευρώ μαύρου χρήματος και παράνομων επιδοτήσεων με πλαστά παραστατικά.

Το «παζλ» των αποκαλύψεων του ΣΔΟΕ συμπληρώνουν υποθέσεις απάτης κατά του Δημοσίου με εικονικά τιμολόγια στις οποίες πρωταγωνιστούν χιλιάδες αγρότες, συνταξιούχοι, επιχειρηματίες, κρατούμενοι ελληνικών φυλακών και ιερείς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εμπεριέχονται στον φάκελο, κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ στο διάστημα 2009 - 2012 διαπιστώθηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα για τις οικονομικές σχέσεις επιχειρήσεων ελληνικού Δημοσίου:

• Αριθμός εκδοτών πλαστών και εικονικών τιμολογίων: 4.103.

• Αριθμός πλαστών και εικονικών τιμολογίων: 503.200.

• Αξία πλαστών και εικονικών τιμολογίων: Ανω των 5 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό προέκυψε από τους ελέγχους μόνο του 20% των περιπτώσεων που ερευνήθηκαν.

Χαρακτηριστικές είναι ορισμένες περιπτώσεις εταιρειών μέσω offshore εταιρειών και με εικονικά τιμολόγια και υπερτιμολογήσεις, επιχειρηματίες εισέπρατταν πολλαπλάσια ποσά, με επιδοτήσεις από το ελληνικό Δημόσιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top