Κρίσιμες εκλογές στη Βαυαρία: Θα δώσουν το στίγμα για την επόμενη Κυριακή

Σε ετοιμότητα τα επιτελεία Μέρκελ – Στάινμπρουκ

Κρίσιμες εκλογές στη Βαυαρία: Θα δώσουν το στίγμα για την επόμενη Κυριακή

Κρίσιμες κρίνονται οι σημερινές εκλογές στη Βαυαρία, που σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές θα δώσουν το στίγμα για το τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη Κυριακή των γενικών εκλογών στη Γερμανία.

Εννιά εκατομμύρια Βαυαροί, δηλαδή το 15% του εκλογικού σώματος, καλούνται στις κάλπες για να αναδείξουν την κυβέρνηση του κρατιδίου της Βαυαρίας.

Μία εβδομάδα πριν από τις γενικές εκλογές τα επιτελεία της Άνγκελα Μέρκελ και του Πεερ Στάινμπρουκ βλέπουν την εκλογική αυτή μάχη σε ένα από τα μεγαλύτερα κρατίδια της χώρας, ως μια πρόβα τζενεράλε για τη μεγάλη μάχη της επόμενης Κυριακής.

Οι δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει στην Βαυαρία δίνουν προβάδισμα των Χριστιανοδημοκρατών με 48%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες συγκεντρώνουν το 21%.

Αν οι σημερινές κάλπες επιβεβαιώσουν τα ποσοστά αυτά, τότε τα δύο αντίπαλα κόμματα θα είναι εμφανώς ενισχυμένα, κάνοντας έτσι πιο πιθανά τα σενάρια για τη δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού που θα κυβερνήσει τη Γερμανία μετά την 22α Σεπτεμβρίου.

Οι εκλογές στη Βαυαρία όμως θα δώσουν το στίγμα και για τους μικρότερους εν δυνάμει συμμάχους του νικητή, όπως οι Ελεύθεροι Δημοκράτες του Ρέσλερ, οι οποίοι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις καταποντίζονται από 14,5% που είχαν πάρει στις εκλογές του 2009, στο 4%, μένοντας έτσι εκτός βουλής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top