Το απόλυτο χάος στην Παιδεία: Κλειστά όλα από Δευτέρα!

"Λουκέτο" σε σχολεία και πανεπιστήμια

Το απόλυτο χάος στην Παιδεία: Κλειστά όλα από Δευτέρα!

Το απόλυτο χάος αναμένεται από την Δευτέρα στον χώρο της Παιδείας, καθώς οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων αποφάσισαν κινητοποιήσεις.

Όπως σας είπαμε, οι δάσκαλοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, ενώ την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας, προκειμένου να συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Επιπλέον, αποφάσισαν περιφερειακές συνελεύσεις των συλλόγων στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου και νέα συνέλευση στις 19 του μήνα για επανεκτίμηση της κατάστασης και για να εξεταστεί το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Πιο «σκληρή» στάση επέλεξε η ΟΛΜΕ με τους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να προχωρούν σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ) έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία για τις 17 και 18 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι πανεπιστημιακοί. Ήδη το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχουν ανακοινώσει «λουκέτα» μέσα στην εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα και για μια εβδομάδα το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ανέστειλε την λειτουργία του, ενώ και το ο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν θα λειτουργήσει τη Δευτέρα και την Τρίτη 16 και 17 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, με απόφαση της Συγκλήτου δεν θα εργάζονται οι διοικητικοί στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να δούμε περισσότερα κλειστά πανεπιστήμια, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη εγγραφές φοιτητών και εξεταστική.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top