Ελεύθεροι οι 46 συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Ρητή δικάσιμος στις 9 Δεκεμβρίου

Ελεύθεροι οι 46 συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Περίπου εκατό οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ώστε να συμπαρασταθούν στους 46 συλληφθέντες μετά την χθεσινή επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πήγαν την Τετάρτη το απόγευμα στα γραφεία τοπικής οργάνωσης του κόμματος που εκείνη την ώρα ήταν κλειστά και πέταξαν πέτρες, μπουκάλια, κροτίδες αλλά και αναμμένους πυρσούς στην είσοδο.


Στη συνέχεια παρέμειναν για λίγη ώρα έξω από τα γραφεία φωνάζοντας συνθήματα ενώ προκάλεσαν και ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση.

Η Χρυσή Αυγή σε κείμενο της που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της αναφέρει: «Αναρχικοί ήρθαν και έφυγαν σαν κύριοι, κάνοντας παρέλαση σε κεντρικές οδούς της πόλης, χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς. Μόνο μετά το πέρας της επίθεσης οι αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούσαν εξαρχής τους ταραξίες προχώρησαν σε προσαγωγές»

Αφορμή για την κόντρα που είχε ξεσπάσει μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της Χρυσής Αυγής ήταν η φωτογραφία του ποδοσφαιριστή Κατσε στην οποία εμφανίστηκε να φορά την μπλούζα της αλβανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης UCK.


Οι οργανωμένοι σύνδεσμοι με ανακοινώσεις τους κατέκριναν την κίνηση του νεαρού ποδοσφαιριστή αλλά αντέδρασαν στην προσπάθεια κομμάτων να εμπλακούν στην υπόθεση.

Οι 46 συλληφθέντες μετά τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν στις 9 Δεκεμβρίου.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top