Μπαμπινιώτης: «Η Ρεπούση λέει άλλα αντ' άλλων»!

«Δεν έχει καμία επιστημονική βάση»

Μπαμπινιώτης: «Η Ρεπούση λέει άλλα αντ

Σφοδρή επίθεση στην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, για τις δηλώσεις της περί διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Παιδείας και διακεκριμένος καθηγητής, κ. Γ. Μπαμπινιώτης.

«Λέει άλλα αντ’ άλλων και ��έλει προσοχή», είπε μιλώντας στο Βήμαfm 99,5 ο κ. Μπαμπινιώτης, ενώ χαρακτήρισε τις απόψεις της «ξεπερασμένες, παλιομοδίτικες και χωρίς επιστημονική βάση».

«Μήπως δίνεται υπερβολική έμφαση στην άποψη ενός προσώπου, που δικαιούται να την εκφράσει; Από τη στιγμή όμως που θα πει ότι η γλώσσα μας είναι νεκρή, δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, με την επιστήμη και την αλήθεια. Λέει άλλα αντ’ άλλων. Και θέλει προσοχή. Ίσως θα έπρεπε να μην προβάλλουμε πολύ τέτοιες απόψεις ξεπερασμένες, παλιομοδίτικες και χωρίς καμία επιστημονική βάση. Αυτά είναι ανεπιστημονικά και εκτός κάθε συζήτησης. Δεν πρέπει λοιπόν να δίνουμε έμφαση και να γινόμαστε συνομιλητές φληναφημάτων. Θα σεβόμουν μια κριτική «θέλω λιγότερες ώρες αρχαία και περισσότερες ιστορία». Είναι άλλο όμως να λες τη γλώσσα σου νεκρή", είπε συγκεκριμένα.

Ο κ. Μπαμπινιώτης, τέλος, υποστήριξε ότι είναι υπέρ των κινητοποιήσεων, όμως αυτές πρέπει να γίνουν με ανοιχτά σχολεία.

«Θα ήθελα αυτές οι κινητοποιήσεις να γίνουν ενώ λειτουργεί το σχολείο και οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών να προβάλλουν τα προβλήματα της εκπαίδευσης, για να πείσουν την κοινωνία ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν. Με το να κλείσεις τα σχολεία δεν νομίζω ότι κερδίζεις τίποτα. Αγανακτείς τον κόσμο και μάλλον χάνεις την υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top