Οργή: Αρνήθηκαν να χειρουργήσουν ασθενή με ανεύρυσμα στο νοσοκομείου του Ρίου λόγω... ώρας!

Τραγικό τέλος για τον άνθρωπο - Σε έξαλλη κατάσταση οι συγγενείς του

Οργή: Αρνήθηκαν να χειρουργήσουν ασθενή με ανεύρυσμα στο νοσοκομείου του Ρίου λόγω... ώρας!

Οργή νιώθουν οι συγγενείς ενός 72χρονου άντρα από την Νέα Μανωλάδα Ηλείας, ο οποίος έχασε την ζωή του από ανεύρυσμα, επειδή οι γιατροί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου αρνήθηκαν να τον χειρουργήσουν λόγω… ωραρίου!

Το εξωφρενικό περιστατικό σημειώθηκε την Τρίτη το πρωί. Ο άντρας νοσηλευόταν σε βαριά κατάσταση στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας και διαπιστώθηκε ότι πρέπει κατεπειγόντως να χειρουργηθεί για ανεύρυσμα στην κοιλιακή αορτή.

Το πιο κοντινό νοσοκομείο ήταν το πανεπιστημιακό στο Ρίο, όμως οι γιατροί αρνήθηκαν να τον εγχειρήσουν με την αιτιολογία ότι το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και ότι στις 15:00 το μεσημέρι τελείωνε το ωράριο τους. Να σημειωθεί ότι η τηλεφωνική επικοινωνία για την μεταφορά του ασθενούς έγινε τις 11 το πρωί.

Παρά τις εκκλήσεις των γιατρών του νοσοκομείου Αμαλιάδας και την παρέμβαση του ΕΚΕΠΥ, εκείνοι παρέμειναν ανένδοτοι επιμένοντας στο… ωράριο.

Τελικά, ο άντρας έπεσε σε κώμα και λίγη ώρα μετά ξεψύχησε.

Οι συγγενείς του 72χρονου είναι εξοργισμένοι με το περιστατικό και μάλιστα κάποιοι από αυτούς κατευθύνθηκαν στο νοσοκομείο του Ρίο για να αναζητήσουν τους υπεύθυνους.

Το θέμα έχει φτάσει στο υπουργείο Υγείας, το οποίο διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, καθώς έχει δοθεί εντολή να δέχονται τα νοσοκομεία επείγοντα περιστατικά ακόμα και αν δεν εφημερεύουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top