Άνθιμος: Θα εξομολογούσα ευχαρίστως την Ρεπούση!

Διαμάχη με αφορμή τις δηλώσεις της για θρησκευτικά και αρχαία ελληνικά

Άνθιμος: Θα εξομολογούσα ευχαρίστως την Ρεπούση!
Διαμάχη μεταξύ Εκκλησ��ας και της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση ξέσπασε, με αφορμή τις δηλώσεις της για τα θρησκευτικά, αλλά και τα αρχαία ελληνικά.

«Είναι έγκλημα αυτά που είπε η κύρια Ρεπούση στη Βουλή για τα αρχαία ελληνικά και δεν θα το επιτρέψουμε για τα παιδιά μας» τόνισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

«Με ποιο δικαίωμα η κ. Ρεπούση ζητεί αλλαγές στην παιδεία και το φρόνημα του ελληνικού λαού» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε «Υπό ποιες προϋποθέσεις ειδικότητας και αρμοδιότητας επεμβαίνει σε θέματα που έχουν σχέση με την πίστη μας, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας;»

«Πρέπει η πολιτεία πριν νομοθετήσει να συμβουλεύεται τους ειδικούς», είπε.

Ο Μητροπολίτης δήλωσε πάντως ότι θα εξομολογούσε ευχαρίστως την κα. Ρεπούση αν πήγαινε αύριο στην εκκλησία αλλά δυστυχώς – όπως εκτίμησε- δεν θα πάει.

Από την πλευρά της η κα. Ρεπούση άφησε υπαινιγμούς οτι η Εκκλησία δεν θέλει να διδάσκεται η βιολογία γιατί δίνει άλλη εξήγηση για τη δημιουργία του Σύμπαντος.

Εξήγησε ακόμα ότι αποκάλεσε «νεκρές γλώσσες» τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά, γιατί έτσι λέγονται οι γλώσσες που δεν μιλιούνται, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν αφαιρεί τον πλούτο τους.

Είπε ακόμα ότι τα θρησκευτικά δεν πρέπει να διδάσκονται με τη μορφή της κατήχησης και του προσηλυτισμού, αλλά με ιστορικό τρόπο, γιατί έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top