Εισαγγελέας: Η Βίκυ Σταμάτη τα γνώριζε ΟΛΑ

«Η Δικαιοσύνη δεν θα της επιστρέψει το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου»

«Η Δικαιοσύνη δεν θα επιτρέψει να επιστρέψει το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην κυρία Σταμάτη. Μας είπε ότι είναι μαχητής του φωτός. Είναι δικαίωμα του καθεν��ς να αυτοπροσδιορίζεται, ωστόσο είναι αναγκαίο να έχει κανείς το γνώθις εαυτώ. Το 2010 η Βίκυ Σταμάτη έγινε ιδιοκτήτρια του ακινήτου στην Αρεοπαγίτου. Από το 2002 όμως ο αρχιτέκτονας του σπιτιού ζητάει τη γνώμη της για επισκευές. Είναι τέσσερα χρόνια πριν καν το νοικιάσει ο κ. Τσοχατζόπουλος. Ιδιοκτήτρια τότε ήταν η offshore Nobilis, η οποία ήταν στην πραγματικότητα ο πρώην υπουργός. Είναι άλλη μια πράξη ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Πως θέλει να μας πείσει η κυρία Σταμάτη ότι δεν είχε γνώση της προέλευσης των χρημάτων;» είπε η Εισαγγελέας Γεωργία Αδεηλίνη στη σκληρή αγόρευσή της για τη Βίκυ Σταμάτη.

Στη συνέχεια επικαλούμενη ταξίδι του ζευγαριού στη Σαρδηνία και τον πολυτελή γάμο τους στο Παρίσι, η εισαγγελική λειτουργός επισήμανε πως η σύζυγος του κατηγορούμενου πρώην Υπουργού γνώριζε πως τα χρήματα είναι παράνομα.

«Πώς θέλει μετά από όλα αυτά να μας πείσει η κυρία Σταμάτη ότι δεν έχει γνώση του πακτωλού των χρημάτων και της παράνομης προέλευσής τους… Οι λογαριασμοί της τροφοδοτούνταν με παράνομα έσοδα του πρώην υπουργού… Γνωρίζει ποιοι είναι οι διαχειριστές των παράνομων χρημάτων», είπε χαρακτηριστικά η Εισαγγελέας.


Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση πως ο αληθινός ιδιοκτήτης του νεοκλασικού στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου που αποκτήθηκε, όπως είπε, με παράνομα χρήματα ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

«Είναι εικονική η αγοραπωλησία από εταιρείες που ουσιαστικά ανήκουν στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Το δάνειο και η δόση του δεν ήταν πρόβλημα. Έκλεισαν όμως οι δρόμοι εισροής μαύρου χρήματος από τις εταιρείες του Τσοχατζόπουλου. Αλλά δεν πειράζει… Το ακίνητο αυτό δεν θα επιτρέψει η ελληνική δικαιοσύνη να επιστρέψει στα χέρια της Βίκης Σταμάτη», τόνισε χαρακτηριστικά.


Για την κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, η εισαγγελέας εμφανίστηκε σίγουρη ότι γνώριζε πως τα χρήματα με τα οποία αγοράστηκαν τα ακίνητα στη Δεινοκράτους και στην Κεφαλληνίας που περιήλθαν στην κατοχή της ήταν παράνομα. Είπε όμως πως είναι αθώα για το ακίνητο στην Ευριπηδου 10.


«Η Αρετή Τσοχατζοπούλου υπήρξε ο τελικός αποδέκτης των ακινήτων στη Δεινοκράτους και στην Κεφαλληνίας που προέρχονταν από παράνομα χρήματα του πρώην υπουργού. Περιήλθαν στην κατοχή της σημαντικά περιουσιακά στοιχεία παρά τον ισχυρισμό της ότι είχε αποσ��ασιοποιηθεί από τον πατέρα της μετά τη σχέση του με τη Βίκυ Σταμάτη. Οι μεθοδεύσεις που χρησιμοποιήθηκαν και τα παρένθετα πρόσωπα που ενεπλάκησαν είναι ενισχυτικά του άμεσου δόλου που είχε η Αρετή. Οι αγορές αυτές δεν συνάδουν με τα εισοδήματά της».

Τέλος η Εισαγγελέας περιέγραψε τη διαδρομή των ακινήτων σημειώνοντας ότι «Δικαιούχος της TORCASO ήταν ο Ζήγρας. Πραγματικός ιδιοκτήτης ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Η μόνη δραστηριότητα της εταιρίας στην Ελλάδα ήταν η αγοραπωλησία επίμα��ων ακινήτων.»

Για τη Nobilis σημείωσε ότι «συστάθηκε το 1999 και δεν προέκυψε οποιαδήποτε δραστηριότητα.Η εταιρία ήταν συμφερόντων του Άκη Τσοχατζόπουλου και βασικός ιδρυτής της ο Ιωάννης Σμπώκος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top