Συνελήφθη αρχιφύλακας για συμμετοχή στο κύκλωμα με πλαστά πιστοποιητικά

Πουλούσαν από 300 έως 1.200 ευρώ πλαστές ταυτότητες, διπλώματα οδήγησης κ.α.

​Και ένας αρχιφύλακας ήταν ανάμε��α στους συλληφθέντες για εμπλοκή σε υποθέσεις κατάρτισης και διοχέτευσης πλαστών πιστοποιητικών, όπως Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, διαβατηρίων, διπλωμάτων οδήγησης και άδειων κυκλοφορίας οχημάτων.

Η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε και άλλους τρεις ιδιώτες μαζί του. Πρόκειται για έναν 35χρονο και δύο 31χρονους Έλληνες, καθώς και για έναν 46χρονο αρχιφύλακα, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, ο οποίος με απόφαση του Αρχηγείου της Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι είχαν αναπτύξει δίκτυο κατάρτισης πλαστών πιστοποιητικών (Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, διαβατήρια, διπλώματα οδήγησης και άδειες κυκλοφορίας οχημάτων), τα οποία διοχέτευαν στην «αγορά» έναντι αντιτίμου, το οποίο κυμαινόταν από 300 έως 1.200 ευρώ.

Μεταξύ των άλλων, φέρεται πως είχαν προμηθεύσει, έναντι αμοιβής, με πλαστά έγγραφα –πιστοποιητικά και μεγάλο αριθμό αλλοδαπών, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό την παράνομη αναχώρηση τους, από τη χώρα μας προς το εξωτερικό.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, από τους κατηγορουμένους είχε προμηθευτεί πλαστά πιστοποιητικά και 32χρονος ομογενής από το Καζακστάν, ο οποίος αναζητείται ως το ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης, που εξαρθρώθηκε πρόσφατα α��ό την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Η συγκεκριμένη ομάδα βαρύνεται με ένοπλες ληστείες σε φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς τσιγάρων και εμπορευμάτων καθώς και διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων με τη μέθοδο του «ριφιφί».

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, φωτογραφίες διαφόρων ατόμων σε μικρά μεγέθη τύπου έκδοσης ταυτότητας ή κρατικών εγγράφων, εκτυπώσεις καρτελών ταυτοτήτων από υπηρεσιακό ηλεκτρονικό αρχείο, πλήθος υπεύθυνων δηλώσεων με ασυμπλήρωτα στοιχεία που φέρουν υπηρεσιακές σφραγίδες, πλαστό έγγραφο άδειας κυκλοφορίας αυτοκινήτου με ασυμπλήρωτα στοιχεία, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, φορητή μονάδα αποθήκευσης (usb), τραπεζική απόδειξη κα��άθεσης χρημάτων, κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα Ι.Χ. που είχε στην κατοχή του ο Αρχιφύλακας, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες και στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, φακός - εκκενωτής ηλεκτρικής ενέργειας (taser), φωτοαντίγραφα στελεχών τραπεζικών επιταγών και ασυμπλήρωτες υπεύθυνες δηλώσεις.

Σε βάρος όλων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης εξουσίας και της νομοθεσίας που αφορά στα όπλα.

Για την εξιχνίαση υπήρξε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Ατ��ικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ για την υπόθεση αναζητούνται δυο ακόμα συνεργοί των συλληφθέντων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top