Θέλετε να νοικιάσετε σπίτι στην Αθήνα;«Διδακτορικό» στην οικονομία κάντε όσοι είστε φοιτητές!

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του STAR

Θέλετε να νοικιάσετε σπίτι στην Αθήνα;«Διδακτορικό» στην οικονομία κάντε όσοι είστε φοιτητές!

​Λίγο πριν την έναρξη της φοιτητικής περιόδου η εύρεση νέου σπιτιού για όσους μετακομίζουν στην Αθήνα αποτελεί μεγάλο άγχος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης...

Ζείτε στην περιφέρεια και ετοιμάζεστε να μετακομίσετε στην Αθήνα για σπουδές; Οι γονείς σας αγωνιούν για το ποσό του ενοικίου;

Τo STAR έκανε μια μικρή έρευνα αγοράς και διαπιστώθηκε ότι τα νέα δεν είναι τόσο άσχημα αφού σε σχέση με πέρυσι οι τιμές έχουν πέσει κατά 10-15% ενώ από πρόπερσι η μείωση ξεπέρασε το 20%!

Ο Αναστάσιος Κων/νος Τσίγγανος, μεσίτης αστικών συμβάσεων είπε: «Οι τιμές σε γκαρσονιέρες είναι από 170-230 ευρώ ανάλογα την κατάσταση, την παλαιότητα και το σημείο ενώ πέρυσι αυτό ήταν από 200 ευρώ έως 270» και συνεχίζει: «Παλιά δυάρια μπορεί να τα βρούμε περίπου στα 200 ευρώ ενώ πολύ καινούρια φτάνουν μέχρι και 350 ευρώ. Αντίθετα πέρυσι δεν μπορούσαν να πέσουν κάτω από 250 και μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και τα 430 με θέση στάθμευσης».

Οι ιδιοκτήτες προτιμούν να νοικιάζουν τα ακίνητά τους σε φοιτητές, αφού σπανίως φεύγουν πριν πάρουν το πτυχίο τους και γι’ αυτό πολλές φορές τους κάνουν ακόμα καλύτερη τιμή.

Ωστόσο, η λύση της συγκατοίκησης φαίνεται να προτιμάται όλο και πιο πολύ τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης…

Ο Χάρης, ένας φοιτητής είπε: «Στην αρχή όταν το σκεφτόμασταν με τους γονείς μου δεν μας έβγαινε ο προϋπολογισμός αλλά τελικά κανόνισα και μένω με την φίλη μου οπότε είναι κάπως λιγότερα τα έξοδα».

Οι… ''αφραγκίες'' φαίνεται πως ενώνουν και τις οικογένειες …αφού δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που αναγκάζονται να φιλοξενούνται από συγγενείς προκειμένου να περιορίσουν τα έξοδά τους.

Τελικά ό,τι και αν σπουδάσετε ένα είναι σίγουρο… παράλληλα με τα χρόνια της φοίτησής σας θα πάρετε διδακτορικό στα… οικονομικά… πολύ οικονομικά!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top