«Λουκέτο» σε ΑΕΙ - ΤΕΙ και σχολεία - Στον "αέρα" η εξεταστική

Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο

«Λουκέτο» βάζουν τα πανεπιστήμια απ�� σήμερα με το Καποδιστριακό, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) και το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ) να κάνουν την αρχή.

Όπως σας είχαμε πει, οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστήμιων αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας και προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις έως τις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ σήμερα αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς το υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στον «αέρα» εξεταστική και εγγραφές

Εξαιτίας των κινητοποιήσεων βρίσκεται στον «αέρα» η επαναληπτική εξεταστική, καθώς και οι εγγραφές των νέων φοιτητών.

Συνάντηση του ΔΣ τ��ς ΟΛΜΕ με δασκάλους

Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τους δασκάλους, καθώς κατά την χθεσινή συνάντηση των προεδρείων της ΕΛΜΕ με το προεδρείο της ΕΛΜΕ αποφασίστηκαν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα ψηφίζεται το ν/σ για το Νέο Λύκειο

Οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών συμπίπτουν με την ονομαστική ψηφοφορία του τροποποιημένου νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο.

Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει:

- Αύξηση κατά δύο ώρες στο ωράριο των πανεπιστημιακών και των καθηγητών ΤΕΙ, από 6 ώρες την εβδομάδα 8 ώρες.

- Αύξηση κατά δύο ώρες του ωραρίου διδασκαλίας των εκπαιδευτικών των ανωτάτων ιδρυμάτων σε περίπτωση που τα τμήματα το κρίνουν σκόπιμο.

- Δίνεται η δυνατότητα στα δημοτικά, γυμνάσια η λύκεια να αυξήσουν σε εξαιρετικές περιπτώσεις τον αριθμό των μαθητών τους ανά τμήμα κατά 10%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top