Να και ένα καλό: αποτράπηκαν 7 αυτοκτονίες την τελευταία στιγμή

Ένα τηλέφωνο που σώζει ζωές

​Ένα τηλέφωνο στο Ηράκλειο έχει σώσει συνολικά 7 άτομα από αυτοκτονία την τελευταία στιγμή, σε διάστημα μικρότερο ��ου ενός χρόνου.

Όσο κι αν ακούγεται πα��άδοξο, ισχύει στην πόλη που λόγω κρίσης έχει "χτυπήσει ταβάνι" σε σχέση με τις αυτοκτονίες.

Υπεύθυνη για τη σωτηρία των 7 επιχειρηματιών είναι η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων στο Ηράκλειο.

Η σπουδαιότητα της γραμμής, η οποία λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2012 είναι τεράστια, αφού έχει δεχθεί δεκάδες περιστατικά όλο αυτό το διάστημα ο αρμόδιος ψυχολόγος Μανώλης Καργάκης.

Το πλήθος των τηλεφωνημάτων μέχρι σήμερα ξεπερνά τα 270, ενώ η γραμμή έχει ήδη αποκτήσει πανελλήνια διάσταση, αφού καλούν άνθρωποι εκτός από την Κρήτη, από τον Πύργο, τη Λάρισα, τη Χίο, αλλά και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Οι δύσκολες οικονομικές αλλά και κοινωνικές συνθήκες των τελευταίων χρόνων, φαίνεται ότι ωθούν τους ανθρώπους στη γραμμή υποστήριξης στην οποία απευθύνονται προκειμένου να μιλήσουν τόσο για τα προβλήματα που τους απασχολούν, όσο και να συμβουλευτούν για την διαχείριση αλλά και για την άμεση επίλυση τους.

Υπενθυμίζεται ότι η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης με αριθμό 2810-390708, λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 έως και τις 14:00.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top