Αποφασίζουν λουκέτο μετά τον αγιασμό στα σχολεία

Την τελική απόφαση για κινητοποιήσεις παίρνουν οι εκπαιδευτικοί

Πρώτη ανάρτηση: 9/09/2013 00:01

Αγιασμό για... να κλείσουν φαίνεται πως θα κάνουν τα σχολεία, καθώς σήμερα, Δευτέρα, οι εκπαιδευτικοί θα λάβουν την τελική απόφαση για τις κινητοποιήσεις τους. Η πρόταση που φαίνεται να υπερισχύει, είναι αυτή για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από 16ης Σεπτεμβρίου.

Για πρώτη φορά, η ΟΛΜΕ δεν είχε καταλήξει σε κοινή πρόταση προς τις ΕΛΜΕ για την ακριβή μορφή των κινητοποιήσεων. Έτσι, οι εκπρόσωποι των καθηγητών θα κληθούν να αποφασίσουν μεταξύ των παρακάτω προτάσεων:

- πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες

-απεργία διαρκείας

- 48ωρη απεργία, 12-13 Σεπτεμβρίου

- δύο 48ωρες απεργίες, 18-19 και 25-26 Σεπτεμβρίου

Οι περισσότερες τοπικές ΕΛΜΕ έχουν υιοθετήσει την πρόταση που έκαναν η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και η Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Αν η πρόταση αυτή υιοθετηθεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν από τις 11 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια θα κλείσουν επ' αόριστον!

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση επιμένει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, ενώ ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έχει διαμηνύσει ότι σε αυτή την φάση δεν πρόκειται να υπάρξει επιστράτευση των απεργών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top