Αποφασίζουν λουκέτο μετά τον αγιασμό στα σχολεία

Την τελική απόφαση για κινητοποιήσεις παίρνουν οι εκπαιδευτικοί

Αποφασίζουν λουκέτο μετά τον αγιασμό στα σχολεία

Πρώτη ανάρτηση: 9/09/2013 00:01

Αγιασμό για... να κλείσουν φαίνεται πως θα κάνουν τα σχολεία, καθώς σήμερα, Δευτέρα, οι εκπαιδευτικοί θα λάβουν την τελική απόφαση για τις κινητοποιήσεις τους. Η πρόταση που φαίνεται να υπερισχύει, είναι αυτή για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από 16ης Σεπτεμβρίου.

Για πρώτη φορά, η ΟΛΜΕ δεν είχε καταλήξει σε κοινή πρόταση προς τις ΕΛΜΕ για την ακριβή μορφή των κινητοποιήσεων. Έτσι, οι εκπρόσωποι των καθηγητών θα κληθούν να αποφασίσουν μεταξύ των παρακάτω προτάσεων:

- πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες

-απεργία διαρκείας

- 48ωρη απεργία, 12-13 Σεπτεμβρίου

- δύο 48ωρες απεργίες, 18-19 και 25-26 Σεπτεμβρίου

Οι περισσότερες τοπικές ΕΛΜΕ έχουν υιοθετήσει την πρόταση που έκαναν η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και η Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Αν η πρόταση αυτή υιοθετηθεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν από τις 11 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια θα κλείσουν επ' αόριστον!

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση επιμένει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, ενώ ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έχει διαμηνύσει ότι σε αυτή την φάση δεν πρόκειται να υπάρξει επιστράτευση των απεργών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top