Συνελήφθη 46χρονος Ιταλός στα Εξάρχεια για ρίψη μολότοφ σε διμοιρία ΜΑΤ

Προσαγωγές άλλων 16 ατόμων για συμμετοχή στα επεισόδια

Συνελήφθη  46χρονος Ιταλός στα Εξάρχεια για ρίψη μολότοφ σε διμοιρία ΜΑΤ

Ένας 46χρονος Ιταλός συνελήφθη στα Εξάρχεια για συμμετοχή του σε επεισόδια χθες το βράδυ και νωρίς το πρωί σήμερα, με ρίψη μολότοφ σε διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης που βρισκόταν στα Εξάρχεια. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα αεροβόλο πιστόλι που έφερε γεμιστήρα με πλαστικά σφαιρίδια, ένα σακουλάκι με πλαστικά σφαιρίδια, ένα κυλινδρικό δοχείο που περιείχε ποσότητα συμπιεσμένου υγρού καθώς και μία ανταλλακτική κάνη του πιστολιού.

Ο 46χρονος Ιταλός είχε συλληφθεί και σε επεισόδια και κατά την πορεία του Πολυτεχνείου το 2011 στο κέντρο της Αθήνας, για διατάραξη κοινής ειρήνης, βαριά σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων, όταν και του είχε επιβληθεί από τις δικαστικές αρχές ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο Τμήμα Ασφαλείας του τόπου κατοικίας του.

Πρόκειται για την πρώτη από τις δύο διαφορετικές επιθέσεις που έγιναν λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Η πρώτη έγινε από 50 περίπου άτομα που πέταξαν βόμβες μολότοφ στη διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης.

Δύο ώρες αργότερα, δέκα περίπου άτομα έριξαν μολότοφ στην ίδια διμοιρία, στη Χαριλάου Τρικούπη.

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία και ο 46χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top