ΔΕΘ: Πρώτα έπεσαν χημικά και ντομάτες και ακολούθησαν 109 προσαγωγές!

Μετά τις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας άρχισαν τα έκτροπα

Σε 109 ανέρχονται τελικά τα άτομα που προσήχθησαν καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των προληπτικών προσαγωγών που διενήργησε η ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ.

Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όπου εξετάζεται η συμμετοχή τους σε αξιόποινες πράξεις. Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, μέχρι στιγμής έγιναν τρεις συλλήψεις, ενώ ο ��ριθμός αυτός δεν αποκλείεται να αυξηθεί.

Η ένταση προκλήθηκε γύρω στις 21:30 και αφού είχαν τελειώσει οι πορείες κατά της λιτότητας: αντιεξουσιαστές άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χειροβομβίδες κρότου - λάμψης.

Παράλληλα, άρχισε κυνηγητό στα στενά γύρω από την Ροτόντα, με την Αστυνομία να προχωρά σε 20 προσαγωγές.

Κατά την διάρκεια των τεσσάρων πορειών στην πόλη, δεν υπήρξαν παρατράγουδα, με μικρή εξαίρεση την -περισσότερο συμβολική- ενέργεια μελών του ΠΑΜΕ να πετάξουν ντομάτες και άλλα αγροτικά προϊόντα μπροστά από τη ΔΕΘ.

Σημειώνεται ότι πάνω από είκοσι προσαγωγές υπόπτων έγιναν στις 9 το βράδυ, όταν, στην περιοχή της Καμάρας και μετά το πέρας των διαδηλώσεων, ομάδα που συμμετείχε στην πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων και των δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου πέταξε πέτρες και μπουκάλια στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top