Στις κάλπες σήμερα οι Αυστραλοί για τις βουλευτικές εκλογές

Tί δείχουν τα πρώτα exit polls

Στις κάλπες σήμερα οι Αυστραλοί για τις βουλευτικές εκλογές

Τα εκλογικά τμήματα στην Αυστραλία άνοιξαν τις πόρτες τους από τη 01.00, ώρα Ελλάδος, σήμερα για τα 14,7 εκατ. ψηφοφόρους της χώρας, που καλούνται να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν στις βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

Τι δείχνουν τα exit polls

Συντριπτική νίκη της συντηρητικής συμμαχίας υπό τον Τόνι Άμποτ έναντι του απερχόμενου πρωθυπουργού Κέβιν Ραντ και των Εργατικών στις σημερινές βουλευτικές εκλογές στην Αυστραλία, δείχνουν τα πρώτα exit polls.

Η έρευνα του Sky News/Newspoll δείχνει μία αποφασιστική στροφή του εκλογικού σώματος υπέρ του Άμποτ, που ενδεχομένως να του δίνει έως και 97 έδρες από τις 150 της Βουλής των Αντιπροσώπων, με τους Εργατικούς να πέφτουν στις 51 έδρες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα The Australian, η αντιπολιτευόμενη συντηρητική συμμαχία υπό το Φιλελεύθερο Κόμμα εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 54% των προτιμήσεων, έναντι 46% των Εργατικών, ενώ με τα ποσοστά των ευρημάτων συμφωνεί και η έτερη έρευνα της Sydney Morning Heralad.

Ο σημερινός ηγέτης των Εργατικών Κέβιν Ρουντ υπήρξε πρωθυπουργός στο διάστημα 2007-2010, οπότε το κόμμα-αποκαμωμένο από τον δύστροπο χαρακτήρα του—τον αντικατέστησε με συνοπτικές διαδικασίες για να αναδείξει στη θέση του τη Τζούλια Γκίλαρντ, την οποία εγκατέλειψαν με τη σειρά τους τα εσωκομματικά της ερείσματα –εξαιτίας των καταστροφικών δημοσκοπήσεων—για να την αντικαταστήσουν πάλι με τον Κέβιν Ρουντ.

Όσο για τον Τόνι Άμποτ, ο οποίος είναι εξίσου διάσημος για τα παιδαριώδη λεκτικά ολισθήματά του, κατόρθωσε να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα του και «να κρατά τη γλώσσα του», πάρεξ ορισμένων περιπτώσεων. Ο Άμποτ μπορεί επίσης να επαίρεται ότι χαίρει της σθεναρής υποστήριξης του εκδοτικού ομίλου του Ρούπερτ Μέρντοχ, ο οποίος δεσπόζει στην Αυστραλία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top