28χρονος τραγουδιστής... αρχηγός στην συμμορία με τα καλάσνικοφ!

Το μοιραίο λάθος που τους οδήγησε στην σύλληψη και η δίκη που έγινε στο παρά πέντε

28χρονος τραγουδιστής... αρχηγός στην συμμορία με τα καλάσνικοφ!

Ολοκληρώθηκε σήμερα η δίκη για τους ληστές με τα καλάσνικοφ, η οποία διεξήχθη στο παρά πέντε της αποφυλάκισης. Το Σάββατο συμπληρώνεται το 18μηνο κράτησης των 14 κατηγορούμενων και θα μπορούσαν να έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Ως «αρχηγός» της συμμορίας εμφανίζεται ένας 28χρονος, ο οποίος εκτός από τις ληστείες έχει ταλέντο και στο πάλκο, αφού το κανονικό του επάγγελμα είναι… τραγουδιστής σε πανηγύρια.

Στην δίκη που διεξήχθη στο Α' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο 28χρονος αρχηγός φαίνεται ότι άλλαξε ότι είχε πει μέχρι σήμερα και πήρε πάνω του όλη την ευθύνη.

Το μοιραίο λάθος άλλωστε για την σύλληψη των 14 Ρομά στην καταγωγή έκανε ο 28χρονος, ο οποίος στις 10 Σεπτεμβρίου 2011 μαζί με έναν συνεργό του ακινητοποίησε στη Νέα Χαλκηδόνα την οδηγό ενός αυτοκινήτου. Άρπαξαν το όχημα και την τσάντα της, η οποία περιείχε ένα smartphone. Ο 28χρονος, αντί να το ξεφορτωθεί, το χάρισε στην αγαπημένη του! Οι αστυνομικοί απευθύνθηκαν στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας και ζήτησαν άρση απορρήτου της κλεμμένης συσκευής και της κάρτας SIM!!!

Σύμφωνα με τη δικογραφία οι δράστες έκλεβαν οχήματα και έκαναν με αυτά ληστείες.

Μάλιστα, σε μια από αυτές, η οποία σημειώθηκε σε κοσμηματοπωλείο στην Νέα Πέραμο στις 14 Φεβρουαρίου 2012 χύθηκε αίμα, καθώς «γάζωσαν» αστυνομικό με καλάσνικοφ τραυματίζοντάς τον σοβαρά στην κοιλιακή χώρα και τα γεννητικά όργανα, ενώ τραυμάτισαν και άλλους τρεις πολίτες ελαφρά.

Οι δράστες διέφυγαν με δύο κλεμμένα πολυτελή οχήματα, που το ένα βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα εγκαταλειμμένο και το άλλο καμένο.

Οι κακοποιοί είχαν συνολικά χτυπήσει οκτώ κοσμηματοπωλεία σε Ζεφύρι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Άνω Λιόσια και Νέα Πέραμο, ενώ στο στόχαστρό τους είχαν μπει το Θριάσιο νοσοκομείο τον Νοέμβριο του 2011 και το Ιατρικό Αθηνών στο Παλιό Φάληρο τον Δεκέμβριο του 2011. Και στις δύο περιπτώσεις προσπάθησαν να αποκολλήσουν τα ΑΤΜ. Στο Θριάσιο τα κατάφεραν, όχι όμως και στο Ιατρικό.

Ο 28χρονος κατά την διάρκεια της απολογίας του επιχείρησε να προστατεύσει τους άλλους κατηγορουμένους υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν μέλη της συμμορίας, αλλά έμπλεξαν άδικα.

«Τους έμπλεξα άδικα... Απλά τους ήξερα. Μέλη της συμμορίας ήταν Αλβανοί, οι οποίοι απειλούσαν την οικογένειά μου. Αν τους “έδινα”, θα σκότωναν και εμένα και την οικογένειά μου… Αναγκάστηκα να πω ψέματα γιατί την ημέρα που θα έμπαινα στο γραφείο του ανακριτή, πήγαν έξω από το σπίτι μου και έκαψαν το αυτοκίνητό μου», είπε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top