Έχεις ποδήλατο; Πάμε μια βόλτα Βενετία- Τορίνο!

Πρόκληση για την Ιταλία η κατασκευή του μεγαλύτερου ποδηλατοδρόμου της Ν. Ευρώπης

Έχεις ποδήλατο; Πάμε μια βόλτα Βενετία- Τορίνο!

Έχεις ποδήλατο; Τότε θα μπορείς να κάνεις μια βόλτα από το Βενετία ως το Τορίνο και αντίστροφα!

Η κατασκευή του μεγαλύτερου ποδηλατοδρόμου της Νότιας Ευρώπης είναι μια νέα πρόκληση για την Ιταλία.

Προς το παρόν αποτελεί ένα φιλόδοξο σχέδιο που αφορά τη χάραξη και την κατασκευή ενός ποδηλατοδρόμου μήκους 679 χιλιομέτρων, ο οποίος θα ξεκινά από την πρωτεύουσα του Πιεμόντε, το Τορίνο, και θα καταλήγει στην πανέμορφη Βενετία. Θα διέρχεται μέσα από τις πιο σημαντικές πόλεις του Βορρά της Ιταλίας και παράλληλα θα αναδεικνύει τις κρυφές ομορφιές της χώρας κατά μήκος του ποταμού Πάδου.

Το όνομά του ποδηλατοδρόμου είναι Vento (αέρας) και προέρχεται από τα ονόματα δύο εκ των πιο γνωστών πόλεων της Ιταλίας, της Βενετίας και του Τορίνο.

Ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και λάτρεις του ποδηλάτου προσπαθούν εδώ και τρία χρόνια να πείσουν τις αρμόδιες ιταλικές Αρχές για τη σημασία και τη βιωσιμότητα του συγκεκριμένου φιλόδοξου σχεδίου.

Δίχως αποτέλεσμα μέχρι τώρα. Σήμερα ωστόσο, και καθώς η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης από την πιο παρατεταμένη ύφεση που έχει βιώσει μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου, πολλοί θεωρούν ότι η ώρα για την έναρξη των εργασιών του μακρύτερου ποδηλατοδρόμου της Ιταλίας πλησιάζει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top