ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ περιστατικό στην Ηλεία: Έκαναν κηδεία σε δημοτικό σχολείο!

Τραγικές εικόνες

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ περιστατικό στην Ηλεία: Έκαναν κηδεία σε δημοτικό σχολείο!

​Οι εικόνες που καταγράφηκαν την Πέμπτη στη Πηνεία Ηλείας, μόνο οργή προκα��ούσαν στους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν γίνει «περιπλανώμενοι» για να εκκλησιαστούν ή για να τελέσουν κάποιο μυστήριο.

Το γεγονός ότι αναγκαστικά η κηδεία τελέστηκε στον χώρο του δημοτικού σχολείου, δεν τιμά κανέναν από τους ιθύνοντες, οι οποίοι πέντε χρόνια τώρα δεν φρόντισαν προκειμένου να αποκατασταθεί η εκκλησία του χωριού.

kidia-5.jpg
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου βρισκόταν στον χώρο όπου βρίσκεται το κοιμητήριο του χωριού και καταστράφηκε ολοσχερώς από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008. Παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν ο ναός δεν ανεγέρθηκε μέχρι σήμερα και στο σημείο που βρισκόταν πριν από πέντε χρόνια, σήμερα υπάρχει το απόλυτο κενό.

Όπως ανέφεραν οι κάτοικοι του χωριού, η άδεια ανέγερσης νέου ναού εκδόθηκε μόλις τον περασμένο Ιανουάριο.

kidia-6.jpg
Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο σημείο όπου βρισκόταν η εκκλησία, είχε τοποθετηθεί ένα λυόμενο, το οποίο είχε μετατραπεί σε εκκλησία.

Ωστόσο, πριν από δυόμισι μήνες το λυόμενο κατεδαφίστηκε όπως λένε οι κάτοικοι, για να ληφθεί η πρώτη δόση των χρημάτων, προκειμένου να ξεκινήσει η ανέγερση του ναού.

Μάταια όμως, γιατί ο ναός δεν ξεκίνησε ποτέ και το τελευταίο διάστημα οι εικόνες της εκκλησίας μεταφέρθηκαν στον χώρο του δημοτικού παλιού δημοτικού σχολείου που βρίσκεται απέναντι από το κοιμητήριο, για να μπορεί να λειτουργεί υποτυπωδώς εκεί η εκκλησία.

Στην άκρη του προαυλίου του σχολείου τοποθετήθηκε η καμπάνα, για να σηματοδοτεί ότι εκεί είναι πλέον εκκλησία.

Όσοι βρέθηκαν την Πέμπτη στην κηδεία του 86χρονου, δεν έκρυψαν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι ένας συνάνθρωπος κηδεύτηκε στο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου ως λύση ανάγκης, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η κηδεία θα έπρεπε να τελεστεί στο ύπαιθρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top